Batman'da Cumhuriyet Bayramı Türkçe ve Kürtçe halaylar eşliğinde kutlandı - Son Dakika
Yerel

Batman'da Cumhuriyet Bayramı Türkçe ve Kürtçe halaylar eşliğinde kutlandı

Batman'da Cumhuriyet Bayramı Türkçe ve Kürtçe halaylar eşliğinde kutlandıBATMAN Batman Cumhuriyet Ortaokulu'nda Şehit Gazi Sendikası Konfederasyonu öncülüğünde Batman Valiliği, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ay...

28.10.2022 14:23  Güncelleme: 14:42

Batman'da Cumhuriyet Bayramı Türkçe ve Kürtçe halaylar eşliğinde kutlandı

BATMAN Batman Cumhuriyet Ortaokulu'nda Şehit Gazi Sendikası Konfederasyonu öncülüğünde Batman Valiliği, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ay yıldız koreografisiyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, öğrencilerin 29 Ekim şiirlerini okumasıyla ve Türkçe-Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekmesiyle devam etti. Batman Cumhuriyet Ortaokulunda binlerce öğrenci ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramı hazırlığını yaptıklarını söyleyen Şehit Gazi Sendikası Konfederasyonu Batman İl Başkanı İbrahim Baskın, bu etkinliği yapma sebeplerinin çocuklara bayrak sevgisini aşılamak olduğunu belirtti. Baskın, "Gösteride olduğu gibi çocuklar koreografide ay yıldız çizdi. Biz Doğu ve Güneydoğu'da çocukları vatana millete kazandırmak için bayrağı aşılamak için mücadele ediyoruz. Bu günkü hedefimiz bu çocuklarla beraber, ay yıldızlı bayraklarla beraber meydanlara inmektir. Cumhuriyet bayramı kutlu olsun" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla Cumhuriyet Ortaokulunda Batman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Gazi Sendikası Konfederasyonu ile birlikte etkinlik yaptıklarını belirten Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, güzel sanatlar fakültesi müzik bölümü öğrencilerinin, çocuklara konser verdiklerini söyledi. Cebe, "Bunların sevincini hep beraber paylaşmak, Cumhuriyetimizi ilelebet sürdürmek, vatanımızın içimizde olan sevgisini yansıtmak için buraya geldik. Öğrencilerimizi hep beraber bir arada görmek bizi mutlu ediyor. Böyle bir etkinliğin olması üniversitemizin buna katkı sunması bizim için gururdur. İnşallah önümüzdeki süreçler içerisinde de böyle etkinliklerde üniversitemiz desteğini sonuna kadar verecektir ilgili arkadaşlara" şeklinde konuştu.

Batman\'da Cumhuriyet Bayramı Türkçe ve Kürtçe halaylar eşliğinde kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman'da Cumhuriyet Bayramı Türkçe ve Kürtçe halaylar eşliğinde kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement