Bay-Bayan Eskrim Türkiye Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Yerel

Bay-Bayan Eskrim Türkiye Şampiyonası Başladı

Bay-Bayan Eskrim Türkiye Şampiyonası Başladı

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından 18-20 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan Epe ve Flöre dalında Bay-Bayan Türkiye Şampiyonası başladı.

18.11.2016 16:35

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından 18-20 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan Epe ve Flöre dalında Bay-Bayan Türkiye Şampiyonası başladı.

Adıyaman'ın en yeni ve en büyük spor tesis olan 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunda büyük şampiyona sporcuların saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile gerçekleşen tören ile start aldı.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Türkiye Eskrim Federasyonunun 2016 yılının son büyük şampiyonasına Türkiye genelinde 16 ilden 95'i bay 63'ü bayan olmak üzere toplam 158 sporcunun katıldığını söyledi.

Müdür Bağcı, 2007'de Dünya Gençler, 2011'de de Universiade şampiyonu olan İtalyan eskrimci Martino Minuto'yu, Türkiye ve Adıyaman'ın Eskrim sporuna kazandırdıklarını belirterek, "İlimizde gerçekten çok başarılı eskrim sporcuları yetiştirmeyi başardık. Kısa bir geçmişi olmasına rağmen bu spor dalında çok sayıda Türkiye şampiyonluğu elde eden sporcularımızın yanı sıra Dünya şampiyonu olan Martino Minuto her zaman göğsümüzü kabartıyor. Ben gelecekte Dünya Şampiyonasında Adıyamanlı eskrim sporcularının şampiyonluk için kılıçlarını ve hünerlerini sergileyeceğine inanıyorum. Bugün ilimizde başlayan bu şampiyonada sporcularımızın elde puanlar sonucunda dereceye giren kılıç ustaları Milli Takım kadrosunda yer alacak.

Toplam 36 branşta gençlere spor yapma imkanı sağlıyoruz. Tüm branşlar içerisinde eskrim en yeni spor branşlarından biri olmasına rağmen federasyon tarafından sürekli şampiyonaların düzenlendiği ve çok başarılı sporcuların yetiştirildiği bir olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bugün ilimizde başlayan büyük şampiyonaya sporcusu, idarecisi ve antrenörleri olmak üzere yüzlerce misafiri konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Ben tüm konuklarımıza ilimize hoşgeldin diyor, 3 gün sürecek olan bu büyük organizasyonun Adıyaman'da yapılmasında emeği geçen başta Türkiye Eskrim Federasyonu olmak üzere müsabakalarda kılıçlarını çarpıştıracak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bay-Bayan Eskrim Türkiye Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement