BDP Müşahit Eğitimlerine Başladı - Son Dakika
Yerel

BDP Müşahit Eğitimlerine Başladı

BDP Müşahit Eğitimlerine Başladı

BDP Müşahit Komisyonu, 21 ilde sandık güvenliğine yönelik çalışmalarına başladı. BDP, her sandığa 3 müşahit gelecek şekilde planlama yaptı.

04.03.2014 17:14

Barış ve Demokrasi Partisi Merkezi Müşahit Komisyonu, BDP Diyarbakır İl Binası Toplantı Salonu'nda müşahit eğitimlerini vermek amacıyla toplantı düzenlendi.

Seçime bir ay kala müşahit eğitimine başlayan komisyon eğitimine her ilden iki kişi katıldı. Toplantıda konuşan BDP Müşahit Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Kaya BDP olarak bu seçimde önemli planlamalar yaptıklarını vurgulayarak,"Parti olarak sandık güvenliğini çok önemsiyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde sandık güvenliği konusunda uzun bir dönemdir çalışmalarımızı yapıyoruz. Her ilden iki sandık başkanını hukuksal konularda eğitime tabi tutuyoruz. Seçim günü sandıklara yönelik herhangi bir müdahale olursa arkadaşlarımız gerekli hukuksal girişimde derhal bulunabileceklerdir. Bu anlamda müşahitlerin yasal olarak haklarının ne olduğu konusunda çelişkileri ortadan kaldırıyoruz" dedi.

HER SANDIĞA 3 MÜŞAHİT

Kaya, her sandık için biri sandık başında, biri okul çevresinde biri de yedek olmak üzere 3 müşahit görevlendireceklerini belirterek, "Bu seçimde sandık başında hakkımızı koruyacağız. Bunun için her sandık için biri sandık başında, biri okul çevresinde biri de yedek olmak üzere 3 müşahit görevlendireceğiz "şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP Müşahit Eğitimlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement