Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik\'ten Kısa Kısa

Bilecik Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencileri yıl sonu etkinlikleri kapsamında "Bilim ve Teknoloji, Görsel Sanatlar, Resim ve Tasarım" sergisi düzenledi.

05.06.2013 16:20

Bilecik Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencileri yıl sonu etkinlikleri kapsamında "Bilim ve Teknoloji, Görsel Sanatlar, Resim ve Tasarım" sergisi düzenledi.

İki ayrı salonda hazırlanan serginin açılışını Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, öğrenciler ve velilerle birlikte yaptı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu, enerji dönüşümü, hidrolik otopark, havalı araba, periskop gibi çeşitli projeler ve çeşitli sanatsal eserler, veliler ve katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Okul Müdür Vekili İbrahim Özel ve öğretmenler eşliğinde tüm stantları inceleyerek, öğrencilerden detaylı bilgiler alan Deniz, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hizmetleri

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlisi Veteriner Hekim Nedret Avcı, belediye hizmetleri kapsamında kedi ve köpekleri kayıt altına alma çalışmasının başladığını bildirdi.

Avcı, kayıt altına aldıkları hayvanlara numara ve tasma takarak, birer kimlik kazandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu çalışma sayesinde, herhangi bir kayıp anında bu hayvanlara ulaşım daha kolay yapılmaktadır. Bunun bir diğer amacı, herhangi bir salgın hastalıkta sahiplerine ulaşarak tedavilerini en kısa zamanda yapmaktır. Kayıt altına alınan hayvanların gerekli aşılarını ücretsiz yapıyoruz. Barınaklarımızda hayvan kısırlaştırma ve kırık çıkık tedavilerini yapıyoruz. Bu hayvanların yavruları da aynı şekilde kayıt altına alınıyor. Herhangi bir şikayet üzerine hayvanını kayıt altına almayanlar için cezai işlem uygulanmaktadır. Öte yandan hayvanlarına bakamayan vatandaşların kedi ve köpeklerini barınaklarda bakılmak üzere teslim alabiliriz."

Yazın gelmesiyle birlikte sıcaklıkların arttığını belirten Avcı, vatandaşların evlerinin önüne su ve ekmek kırıntılarını çevreyi kirletmeyecek biçimde koymalarının faydalı olacağını ifade etti.

Sokak hayvanlarının gerekli bütün aşılarının yapıldığını kaydeden Avcı, vatandaşların bu konuda korku ve tedirginliğe düşmemesi uyarısında bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement