Bisikletini Motosiklete Dönüştürdü - Son Dakika
Yerel

Bisikletini Motosiklete Dönüştürdü

Bisikletini Motosiklete Dönüştürdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir kişi, tırpan motoru taktığı bisikletini motosiklete dönüştürdü.

05.06.2013 17:03

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir kişi, tırpan motoru taktığı bisikletini motosiklete dönüştürdü.

Alaplı ilçesinde esnaflık yapan Fuat Yılmaz (33), bisikletinin arka tekerleğine tırpan motoru monte ederek bisikletini motosiklete dönüştürdü. Bisiklete binmeyi çok sevdiğini, yoldaki rampaların kendisini yorduğunu ve bu nedenle böyle bir yöntem düşündüğünü belirten Yılmaz, "Bisiklet tutkumuz var. Bisiklete binmeyi seviyoruz. Ama yollardaki rampalarda bizi yorduğu için ben buna iki beygir gücünde bir makine takayım, bisikletime iki beygir gücünde bir tırpan motoru taktım. Yaklaşık olarak bir buçuk litre benzin alıyor. Benzinin maliyeti 6 TL ediyor. Ama iki gündür abartısız gezdim, daha yeni fulledim. Ama aşağı yukarı 80 ile 100 kilometre mesafe yaptığını tahmin ediyorum. Henüz ölçmedim ama ölçeceğim. Zaten böyle bir planım vardı. İnternette de benzer değişik modelleri var. Ben de kendi kafama, 'neden bende olmasın' dedim. Elimde hazır bir motorum vardı. Tırpan motorumu bisikletimin arka tekerleğine bir adaptör yardımıyla monte ettim" dedi.

Motosiklete arkadaşlarının ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Yılmaz, "Gören arkadaşlar beğeniyorlar, bakıyorlar, tabi ki ilgi görüyor. Ama amortisörlü bir sisteme takılmış bir motor bu yani değişik kitler ve özel tasarımlar var ama böyle bir kiti farklı montaj şekillerini de görmek mevcut" diye konuştu.

Motosikletin tek kişilik tek çeker olduğunu amacının motosikletini iki kişinin binmesinin yanında çift çeker hale getirmek istediğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Motora bir kişi daha bindirebilir miyim diye bir düşüncem var. Ben burada direk hareketi tekerden alıyorum. Ama zincirli sisteme dönersem ve devrimi de arttırırsam bu bir kişiyi de çeker. Şu anda 100 kiloluk bir insanla ben 40-45 kilometre hızı gördüm. Ama ortalama bir 60 kiloluk insanla ortalama 60 kilometre hıza çıkartır diye tahmin ediyorum motosikletimizi istersek çift çeker hale getirebiliriz. Ön tekere bir motorda adapte edersek olur. Bu yönde de çalışmalarım var."

Yılmaz, ayrıca bisikletini çok az bir maliyetle motosiklete dönüştürdüğünü belirterek, "Maliyetle ilgili olarak piyasada 200- 250 TL'ye motor bulmak mümkün, adaptörü de biraz kendiniz içine emekte katarsanız. 80-150 arası da adaptöre masraf yaparsanız 350 TL'ye motor bisiklet yapmış olursunuz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bisikletini Motosiklete Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement