Bodrum'da Selin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Selin Yaraları Sarılıyor

Bodrum\'da Selin Yaraları Sarılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından temizlik çalışmaları devam ediyor.

24.09.2015 17:39

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından temizlik çalışmaları devam ediyor.

Bodrum'da sel felaketinin etkili olduğu cadde ve sokaklarda belediye ekipleri tüm hızıyla temizlik çalışmalarına devam ederken, esnaf ve vatandaşlarda ev ve işyerlerini temizliyor. Ana caddelerde bulunan işyerlerinin bir çoğu temizlik işlerini bitirerek bayramın birinci günü kapılarını açtı. İlçede bulunan yerli ve yabancı turistler Bodrum merkeze inerek marina ve Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesinde dolaşarak özellikle sahil kenarında bulunan işletmelere oturarak güzel havanın keyfini çıkardı.

SEL SULARINA KAPILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Sel felaketinin etkisini en fazla gösterdiği yerlerden olan Reşitoğlu Hacı Efendi Sokak üzerinde bulunan beyaz eşya klima servisinde çalışan Suriyeli Nuri Türk olay anını şu şekilde anlattı; "Ben içeride uyuyordum. İçeride uyuyordum baktım camlar kırıldı ve su içeriye girdi, korktum yani. Ne oldu? Bomba patladı ne oluyor dedim. Baktım arabalar gidiyor, iki araba gitti. Dükkanın camları patlayınca hemen kaçtım ve yukarıya çıktım"

İşyerinde temizlik yapan ve zararının yaklaşık 70-80 bin Türk Lirası olduğunu söyleyen Onur Hisoğlu ise, yetkililerin sadece zarar gördü tutanağı tuttuğunu belirterek, " Bu konuda büyüklerden yardım bekliyoruz ayağa kalmak için. İki tane arabamız gitti, dükkanımızın hali bu, malzemelerimizi sel aldı götürdü" dedi.

"ELEKTRİK KABLOSUNU KENDİNİZ ALIN DEDİLER"

Sel felaketinin etkili olduğu Türkkuyusu Caddesinde evi bulunan Barbaros Özmutlu'da selden bu yana elektriklerinin olmadığı belirterek şunları söyledi; "Elektrik kablomuz kopmuş o veya şu sebepten. Bu elektrik direğinden koptuğu için buna aait olan AYDEM, kesinlikle bu size ait bize ait değil diyorlar. Bayram olduğu için AYDEM'in genel müdürlüğünü arıyorum 5-6 kişinin telefon numarasını verdiler buradan. Zaten o telefon numaralarından da başkasının telefon numarasını verdiler elektrik için ama herkes bayramda olduğu için şu anda gelemeyeceklerini ve şu anda başka bir yerden elektrik almamızı, yani kaçak olarak, kaçağı teşvik ederek aynen bu şekilde elektriği kullanmamızı istediler. Kaymakamlığı arıyoruz kaymakamlık belediyeye atıyor, belediye Muğla'ya atıyor, Muğla tekrar kaymakamlığa atıyor. Buradaki sözde kriz masası Bodrum Yarımadasındaki genel arızalara bakıyor. Eğer afet ise bu ne o zaman? Afet bayram seyran dinliyor mu acaba?"

Evinde de buzdolabı, fırın, televizyon, koltuk gibi bütün eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirten Özmutlu yetkililerin tutanak tutmak dışında hiçbir şey yapmadıklarını belirterek, kendilerine yardım etmelerini istedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Selin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement