Bolu'da Çiftçilere Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Çiftçilere Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Bolu\'da Çiftçilere Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Bolu'da Kırsal Kalkınma Yatırımları programı kapsamında, çiftçilere devlet tarafından hibe edilen makine ve ekipmanların dağıtımı yapıldı.

30.11.2012 18:44

Bolu'da Kırsal Kalkınma Yatırımları programı kapsamında, çiftçilere devlet tarafından hibe edilen makine ve ekipmanların dağıtımı yapıldı.

Vali İbrahim Özçimen'in katılımıyla gerçekleşen törende hibe olarak yapılan finansman desteğinden 71 çiftçi yararlandı. Makine ve ekipman dağıtımının ardından Kolay Hizmet Bürosu'nun açılışı yapıldı. Programa Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Gıda ve Tarım İl Müdürü İsmail Taş ve üreticiler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, müdürlüğün yapmış olduğu faaliyetlerden ve çalışmalardan bahsederek, "İlimizin sektörel yapısına bakıldığında yüzde 30,65'lik pay ile tarım 1. sırada yer almaktadır. 8 milyon 458 bin kilometre yüzölçümüne sahip olan Bolu ilinin 149 bin 664 Ha ile yüzölçümünün yüzde 18'i tarım alanıdır. İlimizde ÇKS'ye kayıtlı 10 bin 855 üreticimiz mevcuttur" dedi.

Makine ve ekipman dağıtım töreninde Kolay Hizmet Bürosu'nun kuruluş amacı hakkında bilgiler veren Vali İbrahim Özçimen, "Müdürlük bünyesinde yaklaşık iki aydır deneme faaliyetlerine başlayan ve çiftçilerimize 6 personelle hizmet verecek olan Kolay Hizmet Bürosu, çiftçilikle uğraşan ve özellikle yaşlılar, engelliler gibi takip etmesi gereken evrak işlerinin birebir personelle iletişim içinde olarak daha hızlı, daha etkin ve daha kaliteli bir şekilde çiftçilerimize hizmet verecektir. Dağıtımı yapılan bu makinelerin tarımın verimliliği açısından ilimize ve ülkemize katkısı olması dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali İbrahim Özçimen, konuşmasının ardından il genelinde başarılı tarım uygulamalarında bulunan üreticilere sertifika verdi. Sertifikaların verilmesinin ardından Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekiler Kolay Hizmet Bürosu'nun açılışını yaptı. Daha sonra makine ve ekipmanlarının dağıtımına katılan Özçimen, burada küçük bir traktörün direksiyonuna geçerek çiftçilere ve basın mensuplarına poz verdi.

30.11.2012 18: 22: 33

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Çiftçilere Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement