Bolu'da Hat Atölyesi Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Hat Atölyesi Sergisi Açıldı

Bolu\'da Hat Atölyesi Sergisi Açıldı

Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Hat Atölyesi üyeleri, bir yıl boyunca hazırladıkları eserleri yılsonu sergisiyle görücüye çıkardı.

29.05.2012 12:23

Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Hat Atölyesi üyeleri, bir yıl boyunca hazırladıkları eserleri yılsonu sergisiyle görücüye çıkardı.

Belediye Sanat Merkezi'nde yapılan sergi açılısına Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman, daire müdürleri ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. BSM-HAT Atölye çalışmalarını yürüten Hattat Nafi Özdin, açılış öncesi konuşma yaparak, BSM'deki Hat Atölyesi çalışmaları ve genel olarak hat sanatı hakkında bilgiler verdi. Kendilerine her türlü imkanı sağlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a, çalışmaların yürütülmesinde ve serginin açılmasında öncü olan Sanat Merkezi Yönetmeni Şenol Sak'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Bolu'da ilk defa bu yıl BSM Sanat Merkezi'nde hat sanatı ile ilgili çalışmalara başlandığını söyleyerek, "Bu talep uzun zamandan beri vardı. Ancak sonuca ulaştırılamamıştı. Sağ olsun Nafi hocamızla irtibat kurarak bu yıl burada başlatmış olduk. Hocamızın katkısıyla öyle umuyoruz ki yakın zamanda Bolu'dan yeni yeni hattatlar da çıkacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi kalabalık davetli grubu tarafından gezildi. Sergide yer alan değişik tekniklerdeki hat eserler ve meşk adı verilen alıştırma çalışmaları izleyicilerden tam not aldı. Nafi Özdin yönetiminde Ünal Ay, Nevin Erkan, Aylin Yaman, Reyhan Ekici, İsmail Eren, Betül Kayapınar, Huri Cesaretli, Mustafa Cesaretli, Zeynep Akduman, Vildan Ergin, Asiye Kubilay, Basri Köylü, Hasan Kemal Öztürk, Meltem Derya Sak, Fatma Dilek Gürel, Murat Dıramalı ve Musa Kaplan'ın eserlerinden oluşan sergi, 28 Mayıs ila 03 Haziran tarihleri arasında BSM'de gezilebilecek.

29.05.2012 12: 03: 45

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Hat Atölyesi Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement