"Bremen Mızıkacıları" Karadenizli Çocuklar İçin Sahnede - Son Dakika
Yerel

"Bremen Mızıkacıları" Karadenizli Çocuklar İçin Sahnede

"Bremen Mızıkacıları" Karadenizli Çocuklar İçin Sahnede

Bremen Mızıkacıları adlı çocuk müzikalinin prömiyeri 24 Mart tarihinde Samsun Devlet Opera ve Balesi oyuncuları tarafından gerçekleştirilecek.

22.03.2012 19:11  Güncelleme: 09:14

F.J. Breuer'in; Jacob ve Wilhelm Grimm'in ünlü Bremen Mızıkacıları masalından yola çıkarak müziklerini yaptığı, Heinz Wunderlich'in metnini yazdığı Bremen Mızıkacıları adlı çocuk müzikalinin prömiyeri 24 Mart tarihinde Samsun Devlet Opera ve Balesi oyuncuları tarafından gerçekleştirilecek.

Sahipleri tarafından evlerinden kovulan düldül, karabaş, mırnav ve ibiklinin müzisyen olmak için Bremen'e gitmeye karar vermesinden sonra yaşananları anlatan müzikal M. Fatih Şanal tarafından sahneye konuluyor. Müzikal adaptasyonu Canan Keskin tarafından yapılan esirin dekor tasarımı Ömer Gündüz'e, kostüm tasarımı ise Zekiye Şimşek'e ait.

Koreografisi Merve Bengier Taylak tarafından yapılan Bremen Mızıkacıları'nda rol alan sanatçıların isimleri ise şöyle: "Cansu Açıkgöz, Ezgi Özer, Çağdaş Dursun, Eren ateşoğlu, Gürkan Zengin, Özer Öndeş, Cüneyt Erdoğan, Özgün Şengül, Tuba Akın, Gamze İpekçi, Beste Berk, Esra Büyükeller, Erdem Kapusuz, Nurcan Alkaç, Ceren Mirza, Kerem Çetinkaya ve Burçin Onaran."

Ayrıca, Bremen Mızıkacıları'nın galası 30 Mart Cuma günü yapılacak.

- SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Bremen Mızıkacıları' Karadenizli Çocuklar İçin Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement