Burdur'da Amatör Spor Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Amatör Spor Haftası Başladı

Burdur\'da Amatör Spor Haftası Başladı

Amatör Spor Haftası, Burdur'da düzenlenen bir törenle başladı.

01.10.2013 10:45

Amatör Spor Haftası, Burdur'da düzenlenen bir törenle başladı.

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yapılan törende Şeker Meydanı'nda Cumhuriyet Meydanı'na kadar düzenlenen kortej yürüyüşü yapıldı. Burdur Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte öğrenciler spor konulu dövizler taşıdı.

Burdur Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri Yıldırım, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Amatör Spor Haftasını kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar yaptığı konuşmada, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız Spor Genel Müdürlüğümüz, 30 Eylül- 6 Ekim 2013 tarihleri arasını Amatör Spor Haftası olarak ilan etmiştir. Amaç, sporu toplumumuzun vazgeçilmez yaşam biçimi haline getirmektir. Öncelikle çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmektir.Faaliyetler ile farkındalık oluşturarak, halkımızın da düzenli fiziksel aktivite alışkanlığa özendirilmesi hedeflendiği gibi kulüplerin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması hedefler arasındadır" dedi.

Burdur'da 30 Eylül-6 Ekim 2013 tarihleri arasında futbol, tenis, judo, hentbol, masa tenisi, voleybol ve tekvando branşlarında turnuvalar yapılacağını bildiren Sancar, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere katılacak sporculara ve görev alacak idarecilere başarılar diledi.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'da Amatör Spor Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement