Burhaniye'de 1500 Tapu Hak Sahiplerine Dağıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de 1500 Tapu Hak Sahiplerine Dağıtılıyor

Burhaniye Belediyesi, yürüttüğü imar uygulamasıyla bin 500 adet tapuyu hak sahiplerine dağıtmaya başladı.

30.11.2022 11:32  Güncelleme: 15:19

Burhaniye Belediyesi, yürüttüğü imar uygulamasıyla bin 500 adet tapuyu hak sahiplerine dağıtmaya başladı.

Belediye, Ören yolunda Fakülte Binası'ndan başlayarak, Ayaklı mevkiine kadar olan alanda yürüttüğü imar uygulamasını tamamladı. Ören ve Memiş Mahallelerini kapsayan ve ortalama 500 dönümlük alanda yapılan çalışmalar sonucunda, yaklaşık bin 500 tapu, hak sahiplerine kazandırıldı. İlk tapular, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından sahiplerine dağıtıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen programla tapuları sahiplerine takdim eden Başkan Deveciler, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"85 yılından bu zamana kadar bölgede yapılan ilk imar planına imza attık. Burada yaşayan vatandaşlarımızın da beklentisi bu yöndeydi. Yaklaşık iki yıldır bu planlar üzerinde çalışıyoruz ve nihayete ulaştık. 40 yıllık süre içinde bu imar uygulamasına ömrü yetmeyen abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz oldu. Keşke onlarda bu mutlu günde yanımızda olsaydı, onlarda görseydi. Ama çocukları ve torunları görecek ve onların hatıralarını yaşatacaklar.

İmar planı yapılan bölgemizde 132 bin civarında konut alanı çıkacak. 52 bin 700 metrekare yeşil alana ayrıldı, bu alanımızı Ayaklı'nın yeşil alanıyla birlikte bir yere toplayarak toplamda 64 bin metrekare kent parkı oluşturduk. Bu yeşil alanımıza körfezde bir ilk olacak şekilde içerisinde; düğün salonları, hayvanat bahçesi, kaykay, basketbol, tenis ve halı sahaların yer aldığı, at çiftliği ve yürüyüş yollarının bulunduğu bir yaşam alanı oluşturacağız. Ayrıca Belediye hizmet alanı içerisinde kalacak yerlere de cami, sosyal tesisler, üniversitenin yanında kız yurdu, gençlik merkezi, düğün salonu, yaşlılar evi, kültür merkezi yapmayı planlıyoruz."

Bölgede yaşayan hak sahipleri, Belediye'nin Plan ve Proje Müdürlüğü'ne giderek tapularını alabilecek.

Burhaniye\'de 1500 Tapu Hak Sahiplerine Dağıtılıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de 1500 Tapu Hak Sahiplerine Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement