Bursa'da İşyeri Hekimliği Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da İşyeri Hekimliği Günleri Başladı

Bursa\'da İşyeri Hekimliği Günleri Başladı

Bursa Tabip Odası ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 'İşyeri Hekimliği Günleri' başladı.

24.05.2013 15:30

Bursa Tabip Odası ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 'İşyeri Hekimliği Günleri' başladı.

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Dr. Haldun Sirer ve Dr. Nazif Yeşilleten'in adına organize edilen 'İşyeri Hekimliği Günleri' Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde yapıldı. İşyeri Hekimliği Günlerini meslektaşların sürekli eğitimine katkıda bulunmak adına gerçekleştirdiklerini belirten Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Uzun yıllar Bursa Tabip Odası bu tür faaliyetler yürütüyor. Türkiye'nin değişik üniversite ve kurumlarından gelen eğitimciler ile hem mevzuatta yaşanılan değişiklikler, hem de iş yeri hekimlerinin ihtiyaç duyduğu tıbbi konularda eğitim veriyoruz. Bugün de Çalışma Bakanlığı'nın son zamanlarda yaptığı düzenlemeler ile ilgili bilgileri de paylaşacağız" diye konuştu.

İş yeri hekimliğini düzenlemeye yönelik kanuni çalışmalar olduğuna dikkat çeken Türk Tabipler Birliği İşçi Sağlığı ve İş Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Ercan Yavuz, Türkiye'de iş kazaları ve meslek hastalıklarının fazlallığına dikkat çekerek, "Yaşanan kayıplara bilinmeyen bir sebepten dolayı meslek hastalıkları teşhisi koyamıyoruz. Bu konularda iş yeri hekimleri ile buluşup bu alanın yeniden düzenlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kamusal alanların piyasaya açılmasından sonra iş yeri hekimliği farklı bir modelde ilerliyor. Geçmişte Türk Tabipler Birliği'nin onay verdiği ve eğitimleri düzenlediği bu alan şimdi piyasaya açılarak Ortak Sağlık Güvenlik Birliği adı altında ticari şirketler tarafından yürütülüyor. Bütün kamusal alanların piyasaya açılmasında görülen aksaklıklar hekimleri daha örgütlü hale getiriyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da İşyeri Hekimliği Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement