Çesob Başkanı Yalçın Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çesob Başkanı Yalçın Kılıç Açıklaması

Çesob Başkanı Yalçın Kılıç Açıklaması

Çorum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'nin Çorum'u şaha kaldıracağını söyledi.

03.01.2012 18:33

Çorum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'nin Çorum'u şaha kaldıracağını söyledi.

Çorum'da yılın adamı seçilen ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç'a, personeli bir jest yaptı. ÇESOB ve S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kılıç'a, kooperatif ve bağlı odalar tarafından çiçek ve plaket verildi.

Esnafın daha rahat hareket edebileceği bir çalışma ortamına sahip olması ve kira derdinden kurtulabilmesi için çalışma başlattıklarını ve Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'nin bu şekilde ortaya çıktığını kaydeden Kılıç, "Hedefimiz Çorum'un büyümesi. Çorum büyürse herkes büyüyecek, gazetelerimiz de büyüyecektir. Biz yaşadıkça herkes var olacak. Esnaf olarak imalata yönelik bir çalışma içerisinde olmalıyız. Bir kentte üniversite olabilir ancak sanayi gelişmemişse bunun bir faydası olmaz. Öğrencilerimizinçalışabileceği iş sahaları oluşturmamız lazım" dedi.

Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'ne her kesimden yoğun destek geldiğini, Vali Nurullah Çakır, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın da destek verdiğini belirten Kılıç, "Çorum kamuoyu bu projeyi benimsedi. Kendi şahsi menfaatlerimin peşine düşüp de proje yapmadım. Basın bugüne kadar bizleri yalnız bırakmadı. Bu proje, Yalçın Kılıç'ın kendi şahsi projesi değil" ifadelerini kullandı.

Her zaman esnaf ve sanatkarın hizmetinde olmanın gururu ve onuru içerisinde olduklarına değinen Kılıç, "Bu ülke bugünlere geldiyse muhakkak esnaf sayesinde gelmiştir. Bundan sonra daha güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Ahi Evran Sanayi Şehri için yer tahsisi noktasında herkesten destek bekliyoruz. Arsanın tahsisi yapıldıktan sonra uzun zaman almayacak. Kendi imkanlarımızla yaptıracağız. Üyelerimiz gelsin ve şimdiden kayıtlarını yaptırsın. Ahi Evran Sanayi Şehri Kooperatifi'nin kuruluşunu 15 gün önceduyurmamıza rağmen 250 üyeye ulaştık. Ahi Evran Sanayi Şehri, esnafın kurtuluşu olacak. Nasıl ki insanlar 'evimiz olsun da maaşımız gerekirse az olsun' diyerek bir ev alma arzusundaysa biz de esnaf olarak 'kendimize ait bir işyerimiz olsun' diyoruz. Çorum'un daha hızlı ve geniş kapsamlı şekilde gelişeceğine inanıyorum. Artık gökyüzüne çıkmak istiyoruz, üretmek istiyoruz. Küçük Sanayi Sitesi'ne sıkıştırırsak Çorum esnafı biter" diye konuştu.

(MMY-BÖ-OK-Y)03.01.2012 18: 13: 45 TSINNNN - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çesob Başkanı Yalçın Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement