Çgc'de Yeni Dönem - Son Dakika
Yerel

Çgc'de Yeni Dönem

Çgc\'de Yeni Dönem

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Olağan Genel Kurulda Cafer Esendemir yeniden yönetim kurulu başkanı oldu.

26.01.2014 09:03

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Olağan Genel Kurulda Cafer Esendemir yeniden yönetim kurulu başkanı oldu.

Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Divan Başkanlığı'nı Samih Azmi Ezer'in yaptığı genel kurulda yönetim kurulu Sait Güleç, Sabit Özkeser, Halil Akılevi, M.Ömer Üney, Mutlu Mete, Arif Basri Baş, Yusuf Baştuğ ve Aliye Gültekin'den oluştu.

Genel Kurulun açılışında üyelere hitap eden ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, " Türkiye'de demokrasinin ve basın özgürlüğünün tartışıldığı bir ortamdayız. Zor şartlarda görevlerini yerine getiren meslektaşlarımız, ekonomik sıkıntılarının artmasının yanı sıra özgürlüklerinin kısıtlanması nedeniyle de görevlerini çok zor yerine getirmektedirler" dedi.

Yerel yöneticilerin sözlerini tutmamaları nedeniyle bugün halen bağımsız bir lokalleri bulunmadığını söyleyen Esendemir, şöyle devam etti:

"İlan kaynaklarının, özellikle yerel yönetimlerin desteğinin azalması cemiyetimizi de olumsuz etkilemiştir. Ancak buna rağmen bağımsız lokal yeri arayışımız devam etmekte, mevcut adaylardan da bu yönde söz alınmaktadır. Geçtiğimiz dönem AB Projelerine de ağırlık verdik, halen iki projemiz incelemede bulunmaktadır. Gerçekleşmesi halinde birçok üyemizi yurt dışına götüreceğiz. Yabancı meslektaşlarımızı da burada ağırlayacağız. Bu dönem de profesyonel kurumlardan destek alarak AB, Sodes ve Çukurova Kalkınma Ajansı projeleri hazırlatmayı düşünüyoruz."

ÇGC'nin 40. kuruluş yıldönümünü uluslararası bir proje hazırlayarak kutlamayı planladıklarını ifade eden Esendemir, "Geçtiğimiz dönem beraber yola çıktığımız genel sekreterimiz Mustafa Gümüşdamla'yı, Ergin Gözet'i, İbrahim Şimşek'i, Ali Hoşfikirer'i, Aytaç Pekkoçak'ı, Üstün Güveloğlu, Mithat Gülyaşar'ı ve üyemiz olmayan meslektaşımız İsmail Özkul ile Kemal Yücel'in oğlu Utku'yu kaybettik. Başta Kurucumuz Çoban Yurtçu olmak üzere vefat eden tüm üyelerimizi, bu vatan için canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, hastalarımıza şifa diliyorum."

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan ve MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş'ın da katıldığı kongrenin sonunda Esendemir, tüm üyelere teşekkür etti.

ÇGC Genel Kurulunda Denetim Kurulu, Mesut Başaran, Sait Güvendir ve Mehmet Aka, Seçici Kurul; Düzgün Coşkun, Şahin Esendemir, Tevfik Dinçkalmış, Kurtul Çakın ve Mehmet Şahin, Onur Kurulu; Melek Kurt, Muhittin Doğan, Abdullah Bulca, Nihat Çetin ve Ramazan Şanıvar'dan oluştu.

Genel Kurulda ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine Cafer Esendemir, Mutlu Mete, Vural Köse ve Ceyhun Özgönül seçildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement