CHP Malatya Kadın Kolları'ndan Açıklama - Son Dakika
Yerel

CHP Malatya Kadın Kolları'ndan Açıklama

CHP Malatya Kadın Kolları\'ndan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü savundu.

23.02.2012 12:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü savundu.

Parti binasında partinin kadın kolları üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, "Yaz boz tahtasına dönen eğitim sisteminde zorunlu eğitimi güya 12 yıla çıkaran gerçekte ise 4 yıla indirecek olan 4+4+4 sistemi yasalaştırılmak isteniyor. Yasa ile getirilmesi düşünülen yenilikler; ilk 4 yıl ilköğretim 1.

kademe olacak 2. kademede ise Bakanlar Kurulu'nun yönetmelikle belirleyeceği alanlarda tercihler sunulacak, böylece 8 yıllık zorunlu eğitimle, kapanan İmam

Hatiplerin orta kısımlarına yeniden işlerlik kazandırılacağı anlaşılıyor. En önemlisi Bakanlar Kurulu'na 2. dört yılda örgün eğitimden açık öğretime geçiş kararını alma yetkisi veriliyor. Öneride öğrenciler 4. sınıftan sonra, zorunlu eğitim kapsamında belirlenecek açık öğretim programlarında okula gitmeden okuyabilecek. Bu yasa daha çok kız çocuklarının okul çatısı dışına itilmesine yol açacak, kız çocuklarını eve hapsedecektir. Cumhuriyetin aydın kadınları olarak geleceğimizin karartılmasına izin

vermeyeceğiz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Malatya Kadın Kolları'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement