Çiftçilere Ücretsiz Yonca - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Ücretsiz Yonca

Çiftçilere Ücretsiz Yonca

Adıyaman'da çiftçilere ücretsiz yonca dağıtıldı.

25.02.2014 15:15

Gerger İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  çiftçilere, bir ton yonca tohumu ücretsiz teslim edildi.

Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Faik Çelik, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 'Gerger'de çiftçilere  hayvancılığın desteklenmesi için bir ton yonca tohumunu ücretsiz olarak dağıtıklarını söyledi.

Yapılan bu hizmetin ülke ekonomisinin en önemli kalemlerinden biri olan hayvancılığın gerekli değere ulaştırılmasında önemli bir adım olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir hayvancılığın önemli bir ayağı olan kaliteli yemin Adıyaman'da teşvikiyle, hayvancılığın canlı tutulması gerekmektedir. Gerger ilçemiz coğrafi yapı olarak hayvancılığın gelişmesine uygun bir arazi yapısına sahiptir. Çiftçilerimize destek konusunda tüm çabalarımızı göstereceğiz. Bu kapsamda dağıttığımız yonca tohumunun hayvancılık için büyük bir destek olduğunu düşünüyoruz."

Gerger İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Dölek ise Gürgenli köyünde mera Islahı Projesi kapsamında yapılan bu çalışmayla, 60 çiftçiye ücretsiz dağıtılan bir ton yonca tohumunun  bir taraftan mera baskısının en aza indirilerek, meradaki ot veriminin arttırılacağını bir taraftan da hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının karşılayacaklarını vurguladı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Ücretsiz Yonca - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement