Cü Geomatik Mühendisliği Bölümünün Projesi Tübitak Tarafından Desteklenecek - Son Dakika
Yerel

Cü Geomatik Mühendisliği Bölümünün Projesi Tübitak Tarafından Desteklenecek

Cü Geomatik Mühendisliği Bölümünün Projesi Tübitak Tarafından Desteklenecek

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin başarıları devam ediyor.

13.02.2014 15:14

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin başarıları devam ediyor.

Geomatik Mühendisliği Ölçme Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz, Kamu Ölçmeleri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Ercüment Ayazlı, Jeodezi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Özgür Hastaoğlu, Kartografya Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Gürsoy, Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Türk ile birlikte yaptıkları projelerden bahsetti. Projelerin başlangıç olduğunun yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Fatih Poyraz konuşmasında, sadece Sivas'ta değil ülkemizin farklı bölgelerinde de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İlk olarak Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 2013 yılında çağrılı olarak ilan ettiği alanlara ilişkin önerdikleri proje başvurusu AFAD tarafından desteklenmeye layık görüldüğünü belirten Poyraz, "Bu proje, Cumhuriyet Üniversitesi'nin AFAD tarafından desteklenen ilk proje olma özelliğini taşımaktadır. Adı anılan bu projenin içeriği, PS-INSAR uzay radar görüntülerinin de kullanılarak içeriği genişletilmiş ve TÜBİTAK'a eylül ayı içinde proje önerisi olarak sunulmuştur" dedi.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülen projenin, GPS ve PS_INSAR yöntemleri kullanılarak milimetre seviyesindeki yatay ve düşey deformasyon hareketlerinin belirlenmesi amaçladığını belirten Poyraz, Son olarak eylül ayında yaptığımız arazi çalışmasında yaklaşık 20-25 senede yaklaşık olarak 1 ile 2 metre arasında bir çökme olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü Geomatik Mühendisliği Bölümünün Projesi Tübitak Tarafından Desteklenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement