Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yıldönümü Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı\'nın 90. Yıldönümü Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90.yıldönümü kapsamında Fevzipaşa Caddesinde tören geçişi düzenlendi.

29.10.2013 13:42

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü kapsamında Fevzipaşa Caddesinde tören geçişi düzenlendi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın makamında tebrik kabulünün ardından Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü kapsamında Fevzipaşa Caddesinde tören geçişi gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Baro Başkanı Kerem Ertem, parti başkanları, daire başkanları, şube müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve Zonguldak halkı katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse Zonguldak halkını selamladı.

Daha sonra Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü büyük bir kıvanç ve coşku içinde kutlamanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 6Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan bağımsızlık savaşı, tüm imkansızlıklara karşın eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırılmış, Türkiye Cumhuriyeti aziz milletimizin ve azim, inanç ve kararlılıkla yürüttüğü büyük bir mücadele sonucunda kurulmuştur. Bağımsızlık ve istikbalimizin için binlerce şehit verilerek çok zor şartlar altında kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından cumhuriyetin kurulması ve ilan edilmesi, tarihin ender kaydettiği başarılardan birisidir. Geleceğe güvenle bakabilmek ve yarınlara güçlü bir şekilde ulaşabilmek ancak cumhuriyeti birlik ve beraberlik ruhu içinde korumak ve yaşatmakla mümkün olabilir. Cumhuriyet, çalışmak, ilerlemek, yükselmek, milli birlik ve beraberlik demektir. Cumhuriyet ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıma azmi, inancı ve kararlılığı demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletimizin en önemli hasletlerinden olan milli birlik ve beraberlik duygusu, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile vatan sevgisi sayesinde, varlığını ilelebet muhafaza edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve ülkemizin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete göç etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyor, uzun ömürler diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Atatürk şiirleri okundu. Daha sonra şiir, kompozisyon, resim ve spor dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül törenin ardından tören geçişi gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement