D.Ü'de Yabancı Öğrencilere Türkçe Dil Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

D.Ü'de Yabancı Öğrencilere Türkçe Dil Eğitimi Başladı

D.Ü\'de Yabancı Öğrencilere Türkçe Dil Eğitimi Başladı

Dicle Üniversitesi lisans ve lisansüstü programlarına yerleşip kayıt yapan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe Dil Kursları başladı.

11.11.2013 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, başta komşu ülkeler olmak üzere farklı ülkelerden gelip Dicle Üniversitesi'nin lisans ve lisansüstü programlarına yerleşen öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için, eğitim dilinde sorun yaşamamaları ve başarılı olmaları için talepleri üzerine sürekli eğitim merkezi bünyesinde Türkçe dil kurslarının başlatıldığını belirtti.

Temel seviyede dil bilgisi, metin okuma ve pratik yapma alalarında 14 hafta sürecek olan 350 saatlik eğitim hizmetinin verileceğini söyleyen Çoban, kursun sonunda yapılacak sınav sonucuna göre başarılı olan katılımcılara sertifika verileceğini ifade etti.

Sertifika alan öğrencilerin, eğitim sürecinde sadece dersleri izleyen konumda kalmayıp, derslere katılan, sunumlar yapan ve devam etmekte olan diğer öğrencilerle aynı seviyede başarı elde edecek duruma gelmelerinin hedeflendiğini kaydeden Çoban, "üniversite yönetimimiz, yurtdışından gelen öğrencilerin üniversitemizde lisans ve lisansüstü eğitimlerini başarıyla tamamlamalarını son derece önemsemekte; gerekli ilgi gösterip imkânlar sağlamaktadır. Bu durumun başta ülkemiz olmak üzere bölgemizin ve üniversitemizin imajı açısından önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel D.Ü'de Yabancı Öğrencilere Türkçe Dil Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement