Demrelilere Madde Bağımlılığı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Demrelilere Madde Bağımlılığı Anlatıldı

Demrelilere Madde Bağımlılığı Anlatıldı

Antalya’nın Demre ilçesinde, ergenlik dönemi ve madde bağımlılığı hakkında seminer verildi.

16.05.2016 10:15

Antalya'nın Demre ilçesinde, ergenlik dönemi ve madde bağımlılığı hakkında seminer verildi.

Demre Kültür Salonu'nda, ilçe kaymakamlığı, Sağlık-Sen, Eğitim-Birsen ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle organize edilen seminere Psikolog Gözde Coşkun ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Soner Utku Yüksel'in konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, ergenlik döneminde gençlerin alkol, tütün ve uyuşturucuya başlama sebepleri anlatılırken, bahsedilen kötü alışkınlıklara başlayanlar içinde bırakma yöntemlerinden bahsedildi.

Özellikle ergenlik döneminde bulunan çocukların özenti ile madde bağımlısı olmaya başladıklarına dikkat çeken Psikolog Gözde Coşkun, bu konuda ailelere çok büyük iş düştüğünü kaydederek, "Ergen bireylerin maddeye yönelimini engellemede ilk sorumluluk tabii ki anne babalarındır. Aileler bu risk faktörlerini azaltarak ergenlerin maddeye başlamasını önleyebilirler. Anne babalar, çocukluk döneminden başlayarak ergenler ile yakından ilgilenerek ve sevgilerini belli ederek, iletişimi, sohbeti hep koruyarak ve ergendeki farklılıkların ergenlikten mi yoksa maddeye bağlı mı olabileceğini ayırt edebilecek farkındalıkta olarak, öğüt veren değil model olan ebeveynler olarak çocuklarını madde kullanımından koruyabilirler" dedi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Soner Utku da, madde bağımlılığı, bağımlılığın süreçleri, risk faktörleri, bağımlı kişiyi tanıma yolları, anne-baba olarak alınabilecek önlemler ve yanlış inanışlara değinildi.

Seminere, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demrelilere Madde Bağımlılığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement