Denetim ile İlgili Farkındalık Oluşturuluyor - Son Dakika
Yerel

Denetim ile İlgili Farkındalık Oluşturuluyor

Denetim ile İlgili Farkındalık Oluşturuluyor

Anadolu Üniversitesi Denetim Kulübü’nün düzenlediği “Geleceğin Yönetiminde Kritik Başarı Faktörleri ve İç Denetim Üzerine Kariyer Fırsatları” paneli, Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

19.12.2016 17:26

Anadolu Üniversitesi Denetim Kulübü'nün düzenlediği "Geleceğin Yönetiminde Kritik Başarı Faktörleri ve İç Denetim Üzerine Kariyer Fırsatları" paneli, Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe İİBF öğretim elemanları ve kulüp üyeleri katıldı. Panelde konuşmacı olarak Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Kurucu ve Onursal Başkanı ve Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kamil Uzun, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili ve TİDE Etik Kurul Üyesi Prof. Dr. Nuran Cömert, QNB Finansbank Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve TİDE Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Usluer, emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Lalik ile Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Halim Tanyeriyer aldı.

Beklentilerimiz yüksek

İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. İlyas Şıklar, "Denetim Kulübü henüz çiçeği burnunda bir kulüp. Denetim Kulübü, öğrencilerin hem kariyer tercihlerinde hem denetim mesleğinin tanıtılmasında beklentilerimizin yüksek olduğu bir kulüp. Kulüpte bulunan öğrencilerle görüştüğümüzde, kendilerinin çok yararlı planları olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin bu planları yakın bir gelecekte fakültemiz bünyesinde açmayı planladığımız kariyer danışma merkeziyle bir birliktelik içinde götürebileceklerini düşünüyoruz. Ayrıca bu tür faaliyetlerin öğrenci arkadaşlarımızın gelecekteki meslekleri için de olumlu olacağı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Emre Diktepe, "Geçtiğimiz mayıs ayında Denetim Kulübü'nü açtık ve düzenlediğimiz bu etkinlik Denetim Kulübü'nün ilk etkinliği oldu ise, Hedefimiz, denetim alanındaki tecrübeli hocalar ve sektördeki çalışanlar ile öğrencileri bir araya getirip denetim mesleğini tanıtmaktır" diyerek kısa bir konuşma yaptı.

Öğrencilerimizin güvence, kontrol ve etik ilkeler konusunda bilinçlenmelerini hedefliyoruz

Denetim Kulübü Danışmanı Anadolu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezen Uludağ, "Sürekli gelişen ve son derece prestijli bir meslek haline gelen denetim ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla fakültemiz öğrencileri için Denetim Kulübü'nü kurduk. Etkinliklerimizde öğrencilerimizin özellikle güvence, kontrol ve etik ilkeler konusunda bilinçlenmelerini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini önemsiyoruz

Açılış konuşmalarının ardından Halim Tanyeri, "İlk Denetim Kulübü örneği, Marmara Denetim Kulübü Olarak Ne Yapıyoruz?" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü'nün Türkiye'de ilk denetim kulübü olduğunu belirten Tanyeri, vizyonlarının denetim mesleğinde son adım olmak olduğunu, bilimsel ve mesleki anlamda birçok çalışmalarda yer aldıklarını ve öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini önemsediklerini söyledi.

Alanında uzman kişilerden sektör hakkında bilgiler

Başkanlığını emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Lalik'in yaptığı panelde ilk olarak Prof. Dr. Nuran Cömert, "İç Denetim Nedir? Neden Gereklidir?" konulu bir sunum gerçekleştirdi ve öğrencilere iç denetim hakkında bilgiler verdi. Ali Kamil Uzun ise "Geleceğin Yönetiminde Kritik Başarı Faktörleri"nden bahsederek, "Hayatınızı şansa bırakmayın. Kendi şansınızı kendiniz oluşturun ve kendinize seçme fırsatı oluşturun. Ne olacaksanız olun sevdiğiniz işi yapın" dedi. "İç Denetimde Kariyer Fırsatları" konulu sunum yapan Tolga Usluer, öğrencilere kariyer kavramını açıklayarak, denetim alanında nasıl kariyer yapabileceklerini açıkladı.

Panelin ardından konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi ve panele katılan öğrenciler arasında çekiliş yapıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denetim ile İlgili Farkındalık Oluşturuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement