Depremde evi yıkılan kadının 80 bin lira değerindeki altınları yaşadığı konteynerden çalındı - Son Dakika
Yerel

Depremde evi yıkılan kadının 80 bin lira değerindeki altınları yaşadığı konteynerden çalındı

Kahramanmaraş'ta depremde evi yıkılan Gurbet Akbaş, evine döndüğünde çantasında sakladığı altınlarının çalındığını fark etti. Akbaş, yaklaşık 80 bin TL değerindeki altınlarının çalan kişilerin yakalanmasını ve adaletin sağlanmasını istiyor.

11.04.2024 13:01  Güncelleme: 13:02

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerde evi yıkılan Gurbet Akbaş, yaşamını sürdürdüğü konteynerde başına gelen hırsızlık olayı ile sarsıldı. Toplam 80 bin lira değerinde altını yaşadığı konteynerden çalınan mağdur kadın, aradan geçen 3 aya rağmen hırsızların yakalanamadığını ifade ederek, "Çocuğumun rızkı çalındı" dedi.

MİSAFİRLİĞE GİTTİ, ALTINLARI ÇALINDI

Devletin kendisine sağladığı konteyner kentte hayatını sürdüren Gurbet Akbaş isimli depremzede, ablasının daveti üzerine misafirliğe gidip evine tekrar geldiği sırada hayatının şokunu yaşadı. Evindeki çantasında sakladığı 6 çeyrek, 1 tam altın ve 45 bin lira değerindeki yüzük ve bileziklerinin çalındığını fark eden Akbaş, soluğu karakolda aldı.

"ÇOCUĞUMUN RIZKI ÇALINDI"

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sürecin çok uzadığını dile getiren depremzede Gurbet Akbaş, zor durumda olduğunu söyleyerek, "Evimiz yıkıldı, biz buradan taşınmak zorunda kaldık. 80 bin liralık takım çalındı. 3 ay oldu benim eşyalarım çalınalı. Ben altınlarımı kolay kazanmadım. Tarlada, çocuğumu bir tane kafesin içine koyup, ateş yakarak kazandığım param o benim. Ben yetkililere sesleniyorum, benim çocuğumun rızkı çalındı. Bizim acımız var zaten. Depremde akrabamı ailemi kaybettim. Evimiz yıkıldı. İlgilenmelerini istiyorum. Bu olayın üstü kapansın istemiyorum" dedi.

Depremde evi yıkılan kadının 80 bin lira değerindeki altınları yaşadığı konteynerden çalındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremde evi yıkılan kadının 80 bin lira değerindeki altınları yaşadığı konteynerden çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Cengiz Kaya: İyi olmuş buna 4 30 Yanıtla
    Ferhat Baran: Salaklık yapmış bankaya koymakla tamamda iyi olmuş ne demek biraz vicdan 22 1
  • Ahmet Ateş: Hırsızın hiç mi suçu yok baş çalan çalıyor diye bütün hırsızları ne çok sever olduk? 7 3 Yanıtla
  • Oğuz Özen: Resmen gel çal demiş şimdide devlet bana yardım etsin falan filan gerçi ben inanmıyorum ama gerçekse de kendi düşen ağlamaz banka diye birşey var 2 7 Yanıtla

Advertisement