Din Görevlileri Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Din Görevlileri Yarıştı

Din Görevlileri Yarıştı

2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında “Hafızlık,Kur’an-ı Kerimi ve Ezanı Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

06.05.2016 17:00

2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında "Hafızlık,Kur'an-ı Kerimi ve Ezanı Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan din görevlileri arasında Yenipınar Camii'nde yarışma düzenlendi. İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Tut İlçe Müftüsü Oğuz Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Muhamed Kalou ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Abdullah Eren jüride görev aldı. Cami cemaatinin de iştirak ettiği yarışmada yarışan görevliler dinleyenleri mest etti.

Yapılan yarışmalar sonrasında Hafızlık yarışmasında Muhammed Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'i güzel oku yarışmasında Mehmet Çelik, ezanı güzel okuma yarışmasında Hüseyin Kandemir birinci oldu.

Adıyaman Müftüsü Öztürkçü din hizmetleriyle, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan, imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticilerinin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Öztürkçü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bu yarışmalarda dereceye girenleri tebrik ediyorum. Dereceye girmeseler de gelip bu yarışmalarda cesaretlerini ve özgüvenlerini ortaya koyan bütün meslektaşlarımı kutluyorum. Bölgede yapılacak yarışmalarda başarılar diliyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Din Görevlileri Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement