Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Akkuş, mesaj yayımladı.

26.06.2014 14:43

ELAZIĞ - Elazığ Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akkuş, mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran'ın Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü olarak kabul edildiğini belirtti.

Dünya ülkelerinin sorunu olduğu kadar ülkenin de en önemli sorunlarından birisinin madde bağımlılığı olduğunu aktaran Akkuş, şunları kaydetti:

"Madde bağımlılığı ile mücadelede en temel faktör eğitimdir. Madde bağımlılığının yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında bilgilenme mücadelenin ilk basamağıdır. Aileler, alkol ve uyuşturucu maddeler hakkında bilgilenmeli, tehlikeyi kendilerinden ve çocuklarından çok uzaklarda görmemeli, tehlikeden uzak kalabilmek için tedbirler geliştirmelidir. Çocukların ve gençlerin bu konuda bilinçlendirilmeleri, bağımlılık yapıcı maddelerden korunmaları için önemli bir adımdır."

Akkuş, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) alkol ve madde kullanım bozukluğu olanların tedavilerinin yapılabildiğini belirterek, Elazığ ve bölge illerde yaşayan ve madde bağımlılığından tedavi olarak kurtulmak isteyen kişilerin buraya müracaat edebileceklerini bildirdi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement