Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ev İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Haydi Yürüyek Gardaş' etkinliği düzenlendi.

03.10.2012 15:24

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ev İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Haydi Yürüyek Gardaş' etkinliği düzenlendi.

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde 'Haydi Yürüyek Gardaş' isimli etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Sivas Devlet Hastanesi önünde toplanan vatandaşlar kurulan stantta boy-kilo endeksi ölçümü yaptırdı. Daha sonra kalabalık, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam eşliğinde kent meydanına kadar yürüdü. 'Hayri Yürüyek Gardaş' yazılı tişörtleri giyen gruba elma ve su dağıtıldı. Kent meydanında konuşan Sağlık Müdürü Bahattin İlter, etkinlikteki amacın hareketsizliği azaltmak olduğunu vurgulayarak; obezite, hipertansiyon ve kalp damar hastalıkları gibi hareketsizlik sonucu ortaya çıkabilecek hastalıkların önüne geçebilmek olduğunu kaydetti. Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ise, çağın en büyük sorunlarından birinin obezite olduğunu ifade ederek, insanları spora yönlendirmenin önemli olduğunu dile getirdi. Çiftçi, "Bilindiği gibi çağımızın en önemli sorunlarından biri de obezitedir. Sürekli kamuoyunda işin ehli insanlar tarafından değerlendirilmektedir. Obezite ile mücadelede en güzel tarafı da insanları spora yönlendirmek. Sivas halkımızın da sevdiği yürüyüş sporuna katkıda bulunabilmek ve insanlarımızı teşvik etmek için Sağlık Müdürlüğümüz organizasyonunda yürüyüş etkinliği tertip edildi. Tüm Sivas halkını kolay olan bu spora teşvik etmek istiyorum." diye konuştu.

Ayrıca kurulan stantlarla vatandaşlar obeziteye ve sağlıklı beslenme konularına karşı bilinçlendirildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement