Eczacılar Hacettepe Üniversitesi'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Eczacılar Hacettepe Üniversitesi'nde Buluştu

Eczacılar Hacettepe Üniversitesi'nde buluştu Ankara Eczacı Odası Başkanı Güneş: "Bizlerin de birer sağlık çalışanı olduğumuz unutulmaktadır"ANKARA - Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, "Bizlerin de birer sağlık çalışanı olduğumuz unutulmaktadır" dedi.

14.05.2019 13:57

Eczacılar Hacettepe Üniversitesi'nde buluştu

Ankara Eczacı Odası Başkanı Güneş: "Bizlerin de birer sağlık çalışanı olduğumuz unutulmaktadır"

ANKARA - Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş, "Bizlerin de birer sağlık çalışanı olduğumuz unutulmaktadır" dedi.

Ankara Eczacı Odası ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından "14 Mayıs Eczacılık Günü" kapsamında, Üniversite Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Eczacı Odası Başkanı Güneş, 1839 yılında kurulan Mektebi Tıbbiye-i Şahane Döneminden bugüne 180 yıl geçtiğini belirterek, bilimsel eczacılığın başlangıcı olan bir üretim laboratuvarı vasfındaki eczacılığın, bugün yüksek teknoloji ile üretilmiş ilaç dönemine doğru bir gelişme gösterdiğini kaydetti.

Günümüz teknolojisi ile kişiye özel hedefe yönelik ilaçlar dönemine geçmekte olunduğunu ama teknolojinin avantajları olduğu kadar dezavantajları da olduğunu vurgulayan Güneş, ilaç dışı ürünlerin, internet aracılığıyla halka sunulması probleminin altını çizerek, "İnternet üzerinden yapılan bu satışlarla mücadele için, sadece eczacılık örgütlerin değil, tüm sağlık çalışanlarının ortak bir mücadele yürütmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Eczacılık fakültelerinin sayısının giderek arttığını söyleyen Güneş, yeni fakülteler açılmaya devam ettikçe bu durumun daha da vahim hale geleceğini belirterek, "Tüm bu olumsuzlukların işsiz lise mezunu yerine, işsiz üniversite mezunu olsun şeklinde bir devlet politikasından kaynaklandığını düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

Yardımcı eczacılık tanımlamasının kaldırılması, fakültelerden mezun herkesin diplomasını eşit şartlarda kullanması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Güneş, hastane eczanelerinde görev yapan meslektaşlarının da çalışma koşullarının hala kanun ve yönetmeliklerde belirtilen şekilde olmadığının altını çizerek, "Bizlerin de birer sağlık çalışanı olduğumuz unutulmaktadır. Sadece eczacılık sektörünün değil, sağlık sektörünün tüm paydaşlarının da bir araya gelerek kamusal alanda çalışan sağlık çalışanlarının, özellikle eczacıların özlük haklarının düzeltilmesi konusunda çalışmalar yapması, mağduriyetlerin giderilmesi adına büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kaydetti.

Eczacılar Hacettepe Üniversitesi\'nde Buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eczacılar Hacettepe Üniversitesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement