Elazığ'da Çiftçi Eğitim Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Çiftçi Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Elazığ\'da Çiftçi Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "çiftçi eğitim" programı düzenlendiği bildirildi.

07.03.2014 13:36

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "çiftçi eğitim" programı düzenlendiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce bitkisel üretim yapan kişilere Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi verilmesi için müdürlük toplantı salonunda çiftçi eğitim toplantısı düzenlendiği belirtildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, bitkisel üretimde zirai mücadelenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle son yıllarda zirai mücadelede kullanılan kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışıldığını aktaran Kaygusuz, şunları kaydetti:

"İnsan sağlığı için güvenilir gıdanın teminini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, hasat ile son kullanma arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilen, her aşaması kayıt altında olan ve izlenebilirliği sağlanmış olan tarımsal üretime bağlıdır. Bu eğitimin amacı sadece sizlere belge vermek değil, aynı zamanda bu hususları da hatırlatmaktır."

Tarladan sofraya güvenilir gıda kapsamında tüketiciye güvenli gıda sunulması için toptan ve perakende satış noktalarından aldıkları numuneleri analiz ettiklerini aktaran Kaygusuz, olumsuz çıkan numunelerle ilgili yasal işlem yapıldığını bildirdi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Çiftçi Eğitim Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement