Elazığ Şehir Hastanesi Genel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Elazığ Şehir Hastanesi Genel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ Şehir Hastanesi Genel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ İl Sağlığı Müdürlüğü tarafından Elazığ Şehir Hastanesi Genel Bilgilendirme ve Yatırım İlerleme Durum sunumu toplantısı yapıldı.

18.05.2016 14:39

Elazığ İl Sağlığı Müdürlüğü tarafından Elazığ Şehir Hastanesi Genel Bilgilendirme ve Yatırım İlerleme Durum sunumu toplantısı yapıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa Halk Sağlığı ve İl Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek, İl Sağlık Müdürlüğü Elektrik Elektronik Mühendisi Mustafa Mutlu ve davetliler katıldı.Halk Sağlığı ve İl Sağlığı Müdürü Akkuş, "İl genelinde Sağlık Bakanlığının yaklaşık 5 bin 300 personeli var. 300'e yakın pratisyen hekimimiz ve 300 civarında uzman hekimimizle hizmet vermekteyiz. Sağlıkçı olarak 3 binlerdeyiz. Diğer idari personellerle birlikte 5 bin 300 kişiyle hizmet veriyoruz. Tabi bunun önemli bir ekibi 3 bin 800 personeliyle hizmet veren Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğidir. Buna üniversite ve özel hastaneleri de kattığımız da yaklaşık 7 bin sağlık çalışanıyla ilimize hizmet vermekteyiz" dedi.

Kentte 26 istasyonun olduğunu söyleyen Akkuş, "4'ü kar paletli olan 56 ambulansımız var. Ayrıca halk sağlığı, kamu ve özel hastanelerle birlikte ilimizde 81 tane ambulans hizmet vermektedir. 112 hizmet merkezimizde çağrı merkezimiz var. Yılda yaklaşık 1 milyon çağrı alıyor. Bu 1 milyon çağrının 960 bini boş çıkmış. Geriye kalan 40 bin vakayı gerek kara ambulanslarımızla, gerekte hava ambulanslarımızla taşıdık. Tabi helikopter ve uçak vakalarımız son yılda arttı. İlimizde 2015 yılında 121, 2014'te 114 tane helikopterle hasta taşıma oldu. İl olarak merkezde ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranımız yüzde 99' dur. Kırsalda ilk 30 dakikada vakaya ulaşma oranımız yüzde 90 ve istatistik olarak ülke genelinin üzerindeyiz" diye konuştu.

Elazığ Şehir Hastanesinin bin 38 yatak kapasiteli olacağını söyleyen İl Sağlığı Müdürlüğünün Elektrik Elektronik Mühendisi Mustafa Mutlu ise, şunları kaydetti:

"Bölge hastanemiz, 299 yataklı kadın doğum çocuk, 96 yataklı psikiyatri ve 150 yataklı yüksek güvenlikli anne psikiyatri hastanemiz olacaktır. Bu hastane özelliği bakımından bölge için ilktir. Hastane kampüsünde 101 adet yoğun bakım ünitesi ve toplam 33 adet tam teşekküllü ameliyathane bulunacaktır. Ayrıca 3 adet pedodonti ünitesi, 2 adet engelli, 1 adet acil ünitesi barındıracak olacak ve ağız diş sağlığı merkezide yer alacaktır." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ Şehir Hastanesi Genel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement