Elbistanlı Üreticinin Don Korkusu - Son Dakika
Yerel

Elbistanlı Üreticinin Don Korkusu

Elbistanlı Üreticinin Don Korkusu

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Bulut, "Temennimiz çiçekten sonra don olayı olmaz, aksi takdirde meyve ağaçları büyük zarar görür" dedi.

12.03.2013 15:56  Güncelleme: 16:02

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ifade ederek, "Temennimiz çiçekten sonra don olayı olmaz, aksi takdirde meyve ağaçları büyük zarar görür" dedi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Elbistan Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Osman Kurt, Oda üyeleri Cuma Pıçak ve Halil Güzel'in de hazır bulunduğu toplantıda açıklamada bulunan Bulut, "Bölgemizde iklim gereği 3 ay önce sonbahar işlerimizi bitirdik. 4 aya yakındır çiftçilerimiz dinlendi. Yaz ekimleri başlayacak. Havaların iyi gitmesinden dolayı meyve ağaçlarının erken çiçek açması gözlemleniyor. Tabii erken çiçek açması tehlike arz eder. Temennimiz çiçekten sonra don olayının olmamasıdır. Aksi takdirde meyve ağaçları büyük zarar görür. İlkbaharla birlikte çiftçilerimize önerimiz çeşit mahsul ekmeleridir. Şuanda bölgemizde patlak mısır revaçtadır. Şeker pancarı ve çerezlik ayçiçeği ekiminin ihmal edilmemesini tavsiye ediyoruz. Çiftçilerimiz günü kurtarma gayreti içinde çalışıyor. Haklı olarak hangi üründen daha fazla para kazanırız onun çabası ve gayreti içindeler" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbistanlı Üreticinin Don Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement