Elleriniz Kırılsın - Son Dakika
Yerel

Elleriniz Kırılsın

Elleriniz Kırılsın

Anne ve yavru kaplumbağayı taşla ezerek yaraladılar.

05.08.2011 15:00  Güncelleme: 15:58

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde şehitlerin mezarının yanında bir anne kaplumbağa ile yavrusu, kimliği belirsiz kişiler tarafından sırtındaki kabukları taşla ezilerek yaralandı. Yaralı kaplumbağalar tedavileri yapılıp belediye hayvan barınağına götürüldü.

Alınan bilgilere göre Tavşanlı ilçesindeki Asri Mezarlık içerisinde bulunan şehit mezarlarının olduğu yeri ziyaret geden Tavşanlı Cevizdere Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Adem Öztürk, burada yaralı bir anne bir de yavru kaplumbağa gördü.

Öztürk, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sırtlarındaki kabukları taşla vurulmak suretiyle ezilen anne ve yavru kaplumbağanın tedavilerinin yapılması için durumu Tavşanlı Belediyesi yetkililerine bildirdi.

İhbar üzerine şehitlerin mezarlarının bulunduğu yere gelen belediye görevlileri yaralı anne ve yavru kaplumbağayı Tavşanlı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne götürdü. Kaplumbağaların burada yaraları sarılıp gerekli tedavileri yapıldı, ardından da belediye hayvan barınağına konuldu.

Tavşanlı Belediyesi yetkilileri, "Yaralı anne ve yavru kaplumbağanın sırtındaki parçalanan kabukları temizlendi, gerekli merhemler sürüldü ve yara kısımları sargı bezi ile sarıldı. Kaplumbağalara marul gibi yeşil besinler vereceği. Tamamen iyileştikten sonra da onları tekrar doğaya salacağız" dedi.

Cevizdere Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Adem Öztürk de şehitliği ziyaret edip mezarlardaki çiçekleri sulamak için gittiği mezarlıkta yaralı anne ve yavru kaplumbağa gördüğünü söyledi.

Öztürk, "Kaplumbağaların sırtlarındaki kabuk ezilmişti. Kan içerisindeydiler. Yerde de kanlı bir taş vardı. Birileri bu kaplumbağaları taşla vurarak ezmişti. Tam bir vahşet görüntüsü vardı. Çok etkilendim. Hemen belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ekiz'i arayıp yaralı kaplumbağaların tedavisi için yardım istedim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Elleriniz Kırılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement