Engelliler İçin Ekpss Kursu - Son Dakika
Yerel

Engelliler İçin Ekpss Kursu

Engelliler İçin Ekpss Kursu

Samsun Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Halk Eğitim bünyesinde açtığı kursla, lise mezunu engellileri Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlıyor.

08.01.2014 20:44

Samsun Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Halk Eğitim bünyesinde açtığı kursla, lise mezunu engellileri Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlıyor.

Özellikle engellilerin iş sahibi olmalarına öncelik veren dernek, bu konudaki çalışmalarını Vezirköprü Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'nda Halk Eğitim bünyesinde verdiği EKPSS hazırlık kurslarıyla devam ettiriyor.

Kurs ziyareti öncesinde dernek binasında bir araya gelen dernek yönetimi, engellilerin sorunlarına ilişkin neler yapılabileceğini görüştü. Ardından kursiyerlere yapılan ziyarette Dernek Başkan Emre Özsoy, "Engellilerin sorunlarının çözülmesi, onların iş sahibi olmaları için, dernek yönetimiyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak açtığımız kursla 16 engelli arkadaşımızı sınavlara hazırlıyoruz. Umarız bu kurstan aldıkları eğitimle sınavda başarılı olarak iş sahibi olurlar" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Kumaş, Dernek Başkanı Özsoy ile birlikte kursiyerlere yaptıkları ziyarette, kursiyerlere başarılar dilerken, Halk Eğitim Merkezi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Özsoy, kendilerinden gelen talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya gayret edeceklerini dile getirdi.

Kursiyerlerden Anıl Geze, Süleyman Vergili ve Akif Arslan ise verilen eğitimden memnun olduklarını ifade ederek, sınavda başarılı olmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, özel sektörde iş bulmak da zorlanan engelliler için bu sınavın önemli olduğunu vurguladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler İçin Ekpss Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement