Engellilere Mesleki Eğitim - Son Dakika
Yerel

Engellilere Mesleki Eğitim

Engellilere Mesleki Eğitim

Adana'da yürütülen proje kapsamında 60 engelliye bilgisayar bakım onarım, web tasarımı ve çağrı merkezi operatörlüğü alanında mesleki eğitim verildi.

20.08.2014 13:05

Adana'da mesleki eğitim alan 60 engelliye sertifikaları verildi.

Adana Bilim ve Teknoloji Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, engellilerin üreten ve sürekli gelir elde eden bireyler olarak toplumla bütünleştirilmesi ve engellilerin çalışma kapasitesini ortaya çıkarmak ve artırmak amacıyla Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), Seyhan Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZDER) ortaklığıyla yürütülen "Engelsiz Hayatlar Projesi" sona erdi.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Yeşiloba yerleşkesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna dikkati çekti.

Üniversite olarak engellilere yönelik işbirliği ve projelerinin devam edeceğini ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın topluma entegre edilmesi son derece önemlidir. Kursiyerlerimizin eğitimlerini Sürekli Eğitim Merkezimizde gerçekleştirerek, stajlarını ve uygulamalarını üniversitemizin çeşitli birimlerinde yaptırdık. Bugün eğitimlerini başarıyla bitirerek mezun olan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, emeği geçenlere ve projeyi yürüten çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

ÇÖZDER Başkanı Ahmet Ataş da proje ortaklarıyla uyum içerisinde çalışmaktan mutlu olduklarını, bundan sonra da birçok projede beraber çalışmak arzusu taşıdıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından proje kapsamında bilgisayar bakım onarım, web tasarımı ve çağrı merkezi operatörlüğü alanında mesleki eğitim verilen 60 engelli sertifikalarını aldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilere Mesleki Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement