Afyon'da Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Afyon'da Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Afyon\'da Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığında 30 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

12.05.2014 14:23  Güncelleme: 16:19

Jandarma Genel Komutanlığının 175'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar'da 30 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen "Temsili Askerlik Uygulaması"na katılan engellilere, jandarma üniformaları giydirildi. Törene hazırlanarak, ailelerinin ve komutanlarının önünde Türk bayrağı ve silahın üzerine ellerini koyan engelliler, askerlik yemini etti.

Yemin töreninin ardından engellilere, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Garnizon Komutanlığı Erkan Başkanı Albay Ali İhsan İmre, Askeralma Bölge Başkanı Albay Selami Aksakal, Hava Meydan Komutanı Albay Ergun Eskici, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, 8. Ana Bakım Merkez Komutanı Albay Yaşar Tiryaki, Askerlik Şube Başkanı Albay Oktay Öncü ve Merkez Komutanı Albay Levent Aksu tarafından terhis belgeleri verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Topçu, programda yaptığı konuşmada, kutsal askerlik görevini icra eden her bireyin, bunun haklı gurur ve onurunu ömür boyu taşıma mutluluğunda olduğunu ifade etti.

Silah altına alınan engelli vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadı ile törenin düzenlendiğini dile getiren Topçu, "Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen gençlerimiz, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Bugün gençlerimizin kısa süreli de olsa kışla ortamını yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkan sağlanmıştır. Biz de onların bu heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz" diye konuştu.

"Sizleri güzel yurdumuzun her köşesinde devletin kudret ve adaletini, merhamet ve şefkatini temsil eden jandarma teşkilatı çatısı altında bir günlüğüne de olsa görmekten son derece mutluyuz" diyen Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğİniz azim ve özveri ile hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Kısa süreli de olsa aldığınız bu eğitimle 'Her Türk asker doğar' özdeyişini ispatlarcasına askerliğe intibak ettiniz. Biraz önce de şanlı bayrağımızın gölgesinde ailenizin ve bizlerin huzurunda şehit kanları ile süslenmiş al bayrak ve silah üzerine ellerinizi koyup, ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini ettiniz. Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyon'da Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement