Engelsiz Süleymanpaşa İçin Tekerlekli Sandalye Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Süleymanpaşa İçin Tekerlekli Sandalye Dağıtımı

Engelsiz Süleymanpaşa İçin Tekerlekli Sandalye Dağıtımı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, tarihi belediye binasında yedisi akülü olmak üzere toplam 10 tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapıldı.

11.08.2016 13:08

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, tarihi belediye binasında yedisi akülü olmak üzere toplam 10 tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapıldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Şerife Türüdü, Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler ve engellilerin aileleri ile katıldığı törende, yedisi akülü olmak üzere 10 tekerlekli sandalye, beş akü ile bir joystick dağıtılarak vatandaşlara teslim edildi.

"Engelli araçlarının bakım ve onarımını da biz yapıyoruz"

Proje ile ilgili detaylı bilgiyi veren Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler, "Artık geleneksel hale getirdik. Biliyorsunuz her yıl toplu olarak, bu şekilde malzeme eksiği olan arkadaşlarımıza eksik malzemelerinin teminini sağlıyoruz. Öncelik sırasına ve raporların durumuna göre manuel ya da akülü tekerlekli sandalyelerin ve eksik malzemelerin dağıtımını başvuru yapan toplam 16 vatandaşımıza yapacağız. Ayrıca bu araçların bakımını ve onarımını da biz yapıyoruz. Malzeme olarak ihtiyacı olanlar da ileriki günlerde bu ihtiyaçlarını temin etmek için bize başvuru yapabilecekler" dedi.

"Amacımız süleymanpaşa'da yaşayan engelli ya da engelsiz her vatandaşın, yaşamın içinde birlikte olması"

Tarihi belediye binasında yapılan tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Biz yerel yönetim olarak, Süleymanpaşa Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri elimiz yettiği kadar, gücümüz yettiği kadar engellilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Artık araçların tamiratını da yapacak bir atölyemiz var. Eksik ihtiyaçlarını da tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim amacımız Süleymanpaşa'da yaşayan her vatandaşın, engelli ya da engelsiz, yaşamın içinde birlikte olması ve bu güzel şehirde yaşamaya değer bir yaşam bulması. Bizim şiarımız bu" ifadelerini kullandı.

"Birbirimizin eksiklerini tamamlayacağız, birbirimizle bir bütün olacağız"

Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nin geçen ay yapılan toplantısında engellilerle ilgili ücretsiz çay kartı verme konusunda bir karar alındığını ifade eden Başkan Eşkinat, "Onların kartları da hazırlanıyor. O kartları da size verdiğimizde 65 yaş üstü gibi, engelli vatandaşlarımız da ücretsiz olarak çay bahçelerimizden faydalanma fırsatı bulacaklardır. En sonunda gururla söyleyebilirim Engelsiz Yaşam Derneği ile beraber görme engellilerimiz için ciddi bir proje için Trakya Kalkınma Ajansı'ndan önemli bir destek aldık. Onun detaylarını ilerleyen günlerde paylaşırız. Halimiz ne olursa olsun, bedensel durumumuz ne olursa olsun, biz bu şehirde yaşayan yaklaşık 200 bin insanın psikolojik ve sosyal durumunun iyi olmasını hedefliyoruz. Birbirimizin eksiklerini tamamlayacağız, birbirimizle bir bütün olacağız. Ülkemizin içinden geçtiği zor koşullardan ancak bizim birliğimiz, bütünlüğümüz ve dayanışmamızla çıkabiliriz. Ben buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarınımız bugünümüzden daha iyi olur" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Süleymanpaşa İçin Tekerlekli Sandalye Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement