Ereğli'de Bilim Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Bilim Şenliği Düzenlendi

Ereğli\'de Bilim Şenliği Düzenlendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Sanat, Bilim, Dil Günleri (SEBİD) etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

31.05.2013 16:56

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Sanat, Bilim, Dil Günleri (SEBİD) etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen SEBİD'in birinci basamağı olan bilim şenliğinin açılışı sahil bandında yapıldı. Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Naci Kılıç, ilk kez düzenlenen bilim Şenliği'nde 40 ilk, orta ve lise okulundan 350 öğrenci, 54 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 200'den fazla projenin sergilendiğini söyledi. Bu şenlik ile öğrencilerin fen bilimleri alanındaki merak, ilgi ve hayallerini sergileme fırsatı vererek, akademik geleceklerine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Kılıç, "Bir yıl sonu etkinliğinden öte öğrenci, öğretmen ve velilerimizin birlikte bilime dokunarak bilimsel farkındalık oluşturmayı amaçladık. Öğretmen ve öğrencilerimizin daha aktif ve üretken olarak eğitime katılmalarını, farklı okulların öğrenci ve öğretmenlerinin çalışmalarını paylaşarak yapıcı bir iletişimin ve işbirliğinin ortaya çıkmasını en önemlisi de öğrencilerimizde bilimsel merak ve ilginin artmasını hedefliyoruz. 13 düz ve meslek lisesinin faaliyetlerini etkinlik çadırlarında tanıtmalarını sağladık. Böylece katılımcı ve ziyaretçi öğrenci ve veliler bu liseleri daha yakından tanıma imkanı bulacaklardır. Tüm okullarımızdan bir plan çerçevesinde gün içerisinde gelecek öğrencilerin bilim şenliğini gezmeleri için planlamalar yaptık.

Normal bilim şenliklerinden farklı olarak ziyaretçilerin aktif olmalarını, etkinliklerde rol almalarını özellikle istedik. Öğrencilerin ilgisini çeken bir konuda; bilimsel yöntemi uygulayarak projeler geliştirmesi, çalışmalar yapması, enerjilerini bu alanlarda kullanmasının eğitimleri adına yapılan en doğru yatırım olduğunu biliyorum. Emeği geçenlere ve desteğinden dolayı Erdemir'e teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dilerim " dedi.

Sergide en fazla ilgili Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Cepheden cepheye Osmanlı' adını verdikleri panoramik maketler ile dünya kültürüne mal olmuş eserlerin minyatürkleri gördü. Açılışa katılan protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, öğrencileri tebrik ettiler. Açılışa Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, bazı ilçelerin milli eğitim müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bilim şenliği çerçevesinde oluşturulan stantlardaki eserlerin 2 gün boyunca açık kalacağı belirtildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Bilim Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement