Erzurum'da Ramazan Bayramı öncesi 'arafalık' toplama geleneği devam ediyor - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Ramazan Bayramı öncesi 'arafalık' toplama geleneği devam ediyor

Erzurum\'da Ramazan Bayramı öncesi \'arafalık\' toplama geleneği devam ediyor

Erzurum'da Ramazan Bayramı öncesi çocukların geleneksel olarak yaptığı 'arafalık' toplama geleneği bu yıl da büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Bu geleneğin, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerleri yansıttığı belirtiliyor. Çocuklar, güzel elbiselerini giyip ev ev dolaşarak arafalıklarını topluyor ve birlikte yeniliyor.

09.04.2024 15:56  Güncelleme: 15:59

Erzurum'da çocukların asırlardır bayramı öncesinde 'arafalık' toplama geleneği bu Ramazan Bayramı arifesinde de bütün heyecanıyla yerine getirildi.

Kendine özgü gelenekleri ile günümüzde kısmen da olsa yaşatılmaya çalışılan arife günlerinde çocukların topladığı "arafalık" geleneği toplumsal dayanışmanın en zengin kültürünü yansıtıyor. Erzurum kültürünün menbasını oluşturan paylaşma, yardımlaşma, dayanışma gibi hasletlerden meydana gelen "arafalık toplama" kültürü çocukların insani ilişkilerinde hayati bir öneme sahip olduğu ifade ediliyor. Evlerde bayramlarda ikram edilecek şekerle birlikte çocuklara verilecek olan "arafalık" ayrıca alınıyor. Çocuklarda güzel elbiselerini giyip ellerindeki poşetlerle ev eve dolaşıp arafalıklarını istiyor ve sonra toplanan arafalıklar hep birlikte yeniliyor. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Ramazan Bayramı öncesi 'arafalık' toplama geleneği devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement