Gaün Öğretim Üyesi Neşe Kızılkan Vefat Etti - Son Dakika
Yerel

Gaün Öğretim Üyesi Neşe Kızılkan Vefat Etti

Gaün Öğretim Üyesi Neşe Kızılkan Vefat Etti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Kızılkan vefat etti.

03.10.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Kızılkan vefat etti.

Temel Tıp Bilimleri Binası önünde düzenlenen anma törenine merhumenin ailesinin yanı sıra, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl, Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Hayat her zaman güzel şeylerle bizi buluşturmuyor. Gün geliyor acıyla, tatlıyı harmanlamak zorunda kalıyoruz. Gün geliyor sabırla sınanıyoruz. Gün geliyor neşemiz içerisindeki kibir ve gururumuzla sınanıyoruz. Bugün de Neşe Hocamızın aramızdan ayrılığıyla hem ailesi hem bizler bir sabır imtihanından geçiyoruz. Aynı zamanda da bu dünyanın aslında ne kadar boş olduğunu anlıyoruz" şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Neşe Kızılkan'ın nezaketli, nezahatli, çoğu zaman gülen, merhametli ve aynı zamanda da çok şikayet etmeyen bir insan olarak tanıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Gür, çok uzun zaman beraberliklerinin olmadığını ama üniversitedeki ilişkilerinde, arkadaşlarına karşı davranışlarında, öğrencileriyle temaslarında hep onu merhametiyle ve özverisiyle tanıdığını ifade etti.

Prof. Dr. Gür, "Hastalığına rağmen mesaisine gelmek istiyordu. Son döneminde oldukça yıprandı ama yine de çok fazla şikayet etmiyordu. Böylesi bir dönemde Neşe Hocam gibi hem öğrencilerine ışık saçan onlara yol gösteren merhametiyle öğrencilerini kucaklayan ama ahlak ve nezahatiyle de toplumda mesai arkadaşlarıyla güzel bir iletişim kuran bir insandı. Biliyoruz ki bu dünyada zaten kimse kalmıyor, hepimiz gideceğiz. Önemli olan bu dünyada bıraktığımız hoş sadalar ve güzel terennümlerdir. Neşe Hocam hepinizin yüreğinde bu yangı var hoş sadalarla gidiyor. Allah rahmet eylesin, ailesine baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Çelen, Bir insanın değerinin sanırım diğer insanların kalbinde, gönlünde bıraktığı sevgi ve saygı miktarıyla ölçüldüğünü belirterek, "Neşe Hocamız bu açıdan baktığımızda sadece mesai arkadaşlarının değil öğrencilerin de kalbinde, yüreğinde çok büyük bir sevgi yumağı oluşturmuş çok değerli bir hocamızdı. İnanıyorum ki onun bıraktığı bu sevgi dolu gönüller ona cennetin kapısını açacak çok değerli, güzel bir anahtar olacağına yürekten inanıyorum. Allah Rahmet eylesin. Rabbim, Yaradanım cenneti mekanda en güzel köşeyi nasip etsin. Kendisine Rahmet diliyorum" diyerek, mesai arkadaşlarına ve kederli ailesine sabır diledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün Öğretim Üyesi Neşe Kızılkan Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement