Giresun'da Çevre Duyarlılığı Koşusu Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Çevre Duyarlılığı Koşusu Düzenlendi

Giresun\'da Çevre Duyarlılığı Koşusu Düzenlendi

Tirebolu Dernekler Federasyonu ve Kovanpınar Köyü Derneği, çevre sorunlarına dikkat çekmek adına sembolik bir koşu düzenledi.

12.08.2013 11:10  Güncelleme: 11:24

Tirebolu Dernekler Fedarasyonu (TİRDEF) ve Kovanpınar Köyü Derneği çevre sorunlarına dikkat çekmek adına sembolik bir koşu düzenledi.

Kovanpınar Köyü'nden başlayıp, Tirebolu Cumhuriyet Meydanı'nda biten koşuya Tirebolulu Uzman Dr. Emrullah Demirel ile veteran atlet Halil Arslan'ın katıldığı koşu, 1 saat 36 dakika sürdü.

Yapılan koşuyla ilgili konuşan veteran atlet Doktor Emrullah Demirel, "Çok güzel geçti. Hava temiz ve oksijenli olduğu için çok güzel koşuluyor. 15 kilometre daha koşabilirdik. Bunu havanın temiz oluşuna borçluyuz. Hava kirlendiğinde, oksijen azaldığında ve su kirlendiğinde böyle koşamayız.Tirebolu'nun çevre yönünden ciddi sıkıntıları var. Hidroelektrik santralleri, Tirebolu Balıkçı Barınağının limana dönüştürülmesi, Harşıt Çayı içinde yapılan çalışmalar Tirebolu'nun doğasını olumsuz etkiliyor. Biz çevre sorunlarına dikkat çekmek için koştuk" dedi.

Diğer veteran atlet Sivas'lı Halil Arslan, Tirebolu'nun doğa harikası bir yer olduğunu belirterek, bu güzelliğin bozulmaması için koştuklarını belirtti.

Atletlere koşunun bitiminde dernek yöneticileri atletleri plaketle ödüllendirdi. Törene Kovanpınar Derneği Başkanı Kamil Sakal, Kovanpınar Köyü Muhtarı Bayram Çınar, TİRDEF Kurucu Başkanı Çınar Çetinkaya, TİRDEF'ten İsmet Rizeli, Tirebolu İletişim Fakültesi Dernek Başkanı Şaban ARSLAN, Tirebolu Çevre, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sibel Arslan ve dernek yöneticileri katıldı. Ödül töreninde Tirebolu Çevre Derneği Başkanı Sibel Arslan ve TİRDEF Kurucu Başkanı Çınar Çetinkaya, atletlerin plaketlerini takdim ettiler.

Koşunun sonunda Kovanpınar Köyü Derneği Başkanı Kamil Sakal koşuyla ilgili olarak, "TİRDEF ve Kovanpınar Köyü Derneği 'Çevre Duyarlılığı' konusunda yapmış olduğumuz maraton koşuna, köyümüzün uzman doktoru Emrullah Demirel ve Halil Arslan'ın katılımıyla birlikte gerçekleştirdik. Kovanpınar'dan başlayıp Tirebolu'ya koşan iki atlet 17 kilometrelik etabı 1 saat 36 dakikada tamamladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu koşu bundan sonra devam edecek ve bundan sonra da 'Kovanpınar-Tirebolu Maraton Koşusu' adı altında geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Tören sonrası atletler ve dernek yöneticileri hatıra fotoğrafı da çekildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Çevre Duyarlılığı Koşusu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement