Giresun'da Okul Servisleri Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Okul Servisleri Denetlendi

Giresun\'da Okul Servisleri Denetlendi

Giresun'da, İl Emniyet Müdürlüğü, Giresun Belediyesi Trafik Müdürlüğü ile Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle okul servisleri denetlendi.

10.09.2012 16:00

Giresun'da, İl Emniyet Müdürlüğü, Giresun Belediyesi Trafik Müdürlüğü ile Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle okul servisleri denetlendi.

Belediye Trafik Müdürü Temel Kaya, Giresun Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde gerçekleşen denetimlerde yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri ve Belediye Trafik Müdürlüğü ekiplerince okul servislerinde olması gereken araç ve belgelerin denetlendiğini söyledi.

Denetimlerin amacının 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi öncesinde okul servislerinin eksiklerinin tespit edilmesi ve okullar açılıncaya kadar bu eksiklerin giderilmesi olduğunu belirten Kaya, şunları söyledi:

"Servis şoförlerine uyması gereken kurallar denetimlerde polis memurları ve trafik müdürlüğü ekipleri tarafından anlatılıyor. Sürücülerin yeterli sürücü belgeleri olup olmadığı, sürücü belgelerinde alkolden herhangi bir işlem görmüş mü bunların sorgulamalarını polis memurları yapıyor. Şoförler Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nde belediyeden almış olduğu özel izin belgelerini de yanlarında bulundurmak zorundalar. Bunların da 1 yıl geçerlilik süresi var, her yıl yenilenmek zorunda."

Muhabir: Gültekin Yetgin

Yayıncı: Orhan Topal - GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'da Okul Servisleri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement