Girgin: Müdürlerin Gündemi Eğitim Öğretim Olmalı - Son Dakika
Yerel

Girgin: Müdürlerin Gündemi Eğitim Öğretim Olmalı

Girgin: Müdürlerin Gündemi Eğitim Öğretim Olmalı

Samsun'da okul müdürleriyle teker teker görüşen, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Girgin, bir eğitimcinin yegane görevinin eğitim öğretim olması gerektiğini söyledi.

13.11.2015 16:27  Güncelleme: 16:34

Samsun'un 17 ilçesinde okul müdürleriyle teker teker görüşen, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bir eğitimcinin yegane görevinin eğitim öğretim olması gerektiğini söyledi.

Samsun'un eğitimle ilgili sorunlarını masaya yatırmak amacıyla Ekim ayında başlayan toplantılarla bir ayda tüm ilçeleri teker teker dolaşarak tüm okul müdürlerini dinleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, en son toplantıyı 19 Mayıs ilçesinde gerçekleştirdi. Tüm ilçeler toplamında 650 okul müdürünün katıldığı toplantılarda; okulların TEOG ve üniversite giriş sınavları başarısı, eğitim öğretimle ilgili ihtiyaçları, personel durumları, bakım onarım ihtiyaçları ve "Adım Adım Başarı Projesi" katılım oranları gibi konular tartışıldı. Toplantılarda ayrıca, okulların başarıyı arttırmak için yaptıkları projeler, kitap okuma faaliyetleri, kış şartlarına hazırlık, güvenlik ve taşımalı eğitim gibi konular da masaya yatırıldı.

"BAŞARISIZLIKLA İLGİLİ HİÇBİR MAZERETİ KABUL ETMEYECEĞİZ"

Yapılan toplantılarda okul müdürlerinin işlerinin oldukça zor olduğunu ifade eden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bu zorlukları hep beraber aşacaklarını belirtti. Girgin, "Bir eğitimcinin tek ve yegane gündem maddesi eğitim öğretim olmalıdır. Tabiri caizse eğitimle yatıp eğitimle kalkmalıdır. Okulunu nasıl geliştireceği, başarısını nasıl arttıracağı konusunda yeni yeni projeler üretmelidir. Başarısızlıkla ilgili hiçbir mazereti kabul etmemizi beklemeyin. Başarısız olmayacağız. Her konuda Samsun'u bir adım daha yukarı taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Burada en önemli iş sizlere düşüyor. Öğretmenlerinizle, öğrencilerinizle ve velilerinizle topyekun olarak başarıya inanacaksınız ve bunu sağlamak için gerekeni yapacaksınız" dedi.

"SOSYAL MEDYA KULLANIMINA DİKKAT"

Birçok konuda okul müdürleri ile birebir konuşan Girgin, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımların rahatsızlık verici olduğunu belirterek, "Sosyal medya hesaplarının kullanımına çok dikkat edilmeli. Orada farklı farklı görüşlerden milyonlarca insan var. Öğrencilerimiz var. Velilerimiz var. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Kimsenin kimseyi siyasi ya da ideolojik fikirlerinden dolayı rencide etmeye de hakkı yok. Hele hele öğretmenlere hiç yakışmaz bu. Biz bize gelen tüm şikayetler hakkında inceleme yapıyoruz. Elbette ki sosyal medya hesaplarımız olacak. Ama bizim eğitimciler olarak, eğitim öğretimi de bu işin içine sokmalıyız. Paylaşımlarımızı bu yönde yapmalıyız" diye konuştu.

Toplantılara ayrıca ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçelerden sorumlu il milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri de katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girgin: Müdürlerin Gündemi Eğitim Öğretim Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement