Gtb'nin Sektör Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Gtb'nin Sektör Toplantıları Devam Ediyor

Gtb\'nin Sektör Toplantıları Devam Ediyor

Gaziantep Ticaret Borsası'nın (GTB) düzenlediği kahvaltılı sektör toplantılarının üçüncüsü bulgur sanayicilerinin katılımıyla yapıldı.

11.06.2012 19:27

Gaziantep Ticaret Borsası'nın (GTB) düzenlediği kahvaltılı sektör toplantılarının üçüncüsü bulgur sanayicilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantı GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu'nun başkanlığında gerçekleşti. Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu yaptığı açılış konuşmasında hem Bulgur Sanayicilerinin sorunlarını görüşmek hem de yeni hasat döneminde yapılacakları planlamak için bir araya geldiklerini bu nedenle tüm katılımcılara teşekkür etti. Tiryakioğlu yeni hasat döneminde bulgurun tanıtımı konusunda ciddi çalışmalar yapılacağını ve bu yıl bulgur ile ilgili yapılacak tanıtım faaliyetleri ile dünyada ve Türkiye'de bir farkındalık yaratmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı İbrahim Sarı ise yaptığı konuşmada GTB'nin Bulgur Sanayicilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek dernek hakkında üyeleri bilgilendirdi. Derneğin tanıtım faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgi veren Başkan Sarı yeni hasat döneminin herkese hayırlar getirmesini diledi. Başkan Sarı, bulgurun milli bir yiyecek olarak dünyaya duyurulması ve Türkiye'deki tüketiminin arttırılması hususunda her türlü çabayı harcadıklarını söyledi.

Toplantıda bulgurun tanıtımına ve sanayisine yönelik olarak GTB'nin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü proje hakkında bilgiler verildi. Proje kapsamında Borsa Laboratuvarı'na alınacak ek cihazlar ile her türlü bulgur analizinin yapılabilir olmasının sağlanacağı ve ayrıca proje kapsamında yapılacak bir çalıştay ile Türkiye'deki tüm bulgur sanayicilerinin bir araya getirileceği dile getirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gtb'nin Sektör Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement