Gümüşhane'de Miniklere Sivil Savunma ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Miniklere Sivil Savunma ve Yangın Tatbikatı

Gümüşhane\'de Miniklere Sivil Savunma ve Yangın Tatbikatı

Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda, Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından sivil savunma, yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

11.03.2014 14:10  Güncelleme: 14:16

Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda, Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından sivil savunma, yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Tatbikata İtfaiye Müdürü Harun Şeker, Okul Müdürü Akif Köse, öğretmenler, öğrenciler ve itfaiyeciler katıldı.

Okul Müdürü Akif Köse, öğrencilerin sivil savunma ve yangınlar konusunda eğitim almaları, yangın anında ve sonrasında yaşanabilecek üzücü ve istenmeyen muhtemel olaylar karşısında gösterecekleri davranışları birebir olarak itfaiye ekipleri tarafından almalarını amaçladıklarını söyledi ve minik öğrencilerin önemli konularda en iyi şekilde birim personeli sayesinde bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.

Belediye İtfaiye Müdürü Harun Şeker de yangın anında ve sonrasında yapılması gereken davranışlar ve çıkabilecek muhtemel yangın olaylarında yapılması ve uygulanması gereken konular üzerinde detaylı ve uygulamalı tatbikat yaptıklarını söyledi.

Yangın anında ve sonrasında yaşananların aynısını tatbiki olarak uyguladıklarını dile getiren Şeker, "Yangın anında bir yapının içinde meydana gelen yıkıntı altında kalabilecek kişilerin tespit çalışmaları, bulunması ve kişilere ulaşılması ve binadan tahliyesi konularıyla birlikte binada çıkabilecek bir yangına da yangın tüpleriyle nasıl müdahale edileceği tatbiki olarak okul bahçesini dolduran öğrenci ve öğretmenlere gösterdik." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Miniklere Sivil Savunma ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement