Hakkari'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

Hakkari\'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

Hakkari Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' etkinliğinde kadınlar meme kanseri hakkında bilgilendirildi. Etkinlikte broşür dağıtımının yanı sıra 'Ben Kadınım, Meme Kanserine Hayır' yazılı yaş pasta kesildi ve mini bir konser verildi. Hastanenin bahçesinde dilek feneri uçurulduktan sonra yapılan açıklamada, meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 13 olduğu belirtildi.

25.10.2023 18:24  Güncelleme: 18:25

Hakkari'de "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinliği

HAKKARİ - Hakkari'de "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri çerçevesinde kadınlar meme kanseri hakkında bilgilendirildi.

Hakkari Devlet Hastanesi tarafından hastanenin salonunda düzenlenen etkinlikte, meme kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. Etkinliğe katılanlarla beraber üzerinde "Ben Kadınım, Meme Kanserine Hayır" yazılı yaş pasta kesilirken, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından da mini bir konser verildi.

Hastanenin bahçesinde dilek fenerinin de uçurulmasının ardından bir açıklama yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Nigara Dursun, bir kadının yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 13 civarında olduğunu söyledi. Nigara Dursun, "Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski var" dedi.

Dr. Kader Akdoğan ise rahim ağzı kanseri belirti ve bulguları, rahim ağzı kanseri nedenleri ve risk faktörleri, rahim ağzı kanserine karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar, rahim ağzı kanseri aşası hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement