Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Halk Eğitim Merkezi\'nden Yıl Sonu Sergisi

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Halk Eğitim Merkezleri, 145 meslek dalında eğitim alan kursiyerleri ile birlikte yıl sonu sergisi gerçekleştirdi.

04.06.2014 16:25

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Halk Eğitim Merkezleri, 145 meslek dalında eğitim alan kursiyerleri ile birlikte yıl sonu sergisi gerçekleştirdi.

Bu yıl 4. düzenlenen yüzlerce kursiyerin eserlerin sergilendiği Halk Eğitim Fuarı, büyük ilgi gördü. Balıkesir Karesi ve Altıeylül Halk Eğitim Merkezlerinin ortaklaşa açtığı ve 3 gün sürecek Halk Eğitim Fuarı'nın açılışına, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğu, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ve çok sayıda kursiyer ve yakını katıldı.

Açılış öncesi konuşan Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi Mustafa Canseven, kursun hazırlanmasında emeği geçen, başta öğretmenler olmak üzere emekleri için kursiyerlere teşekkür etti. Canseven, "2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 1 Eylül 2013 başlangıç tarihi itibariyle bugüne kadar Karesi Halk Eğitim Merkezimizde 145 meslek dalında bin 154 kurs açılmış bu kurslara 28 bin 949 kursiyer katılmıştır. Yeni kurulan Altıeylül Halk Eğitim Merkezimizde de 39 kurs açılmış ve bu kurslarda da bin 28 kursiyerimiz eğitimlere devam etmektedir. Kurs ve eğitim faaliyetlerimizde sayıları 600'ü aşan öğretmen ve eğitimci ordumuza, Mesai kavramı gözetmeksizin 7-24 çalışan halk eğitim personeline çok teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hayat Boyu Eğitim projesini anlatan Mustafa Canseven "Hayat Boyu Eğitim modeli son yıllarda tüm dünyada uygulanan ve önemi her geçen gün artan bir eğitim modelidir, çünkü bugün öğrenilen bir bilgi yarın önemini yitirebilmektedir. Bilgi ve teknoloji çağını yakalamanın en önemli yollarından bir tanesi de hayat boyu eğitimden geçmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır' atasözüyle halk eğitimin önemini en güzel şekilde vurgulamıştır" dedi.

Kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri fuarı gezerek kursiyerlerden bilgi aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement