Harb İş Eskişehir Şubesi'nde Seçim Tartışması - Son Dakika
Yerel

Harb İş Eskişehir Şubesi'nde Seçim Tartışması

Harb İş Eskişehir Şubesi\'nde Seçim Tartışması

Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi'nde yapılması planlanan olağanüstü seçimlerin iptal edilmesi sonrasında, Şube Başkanı Hasan Atak basın açıklaması yaparak durumu eleştirdi.
Olağanüstü Genel Kurul'un yapılması planlanan Esnaf ve Kefalet...

07.12.2013 16:05

Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi'nde yapılması planlanan olağanüstü seçimlerin iptal edilmesi sonrasında, Şube Başkanı Hasan Atak basın açıklaması yaparak durumu eleştirdi.

Olağanüstü Genel Kurul'un yapılması planlanan Esnaf ve Kefalet Düğün Salonu önünde sendika üyeleri ile birlikte bir araya gelen Atak, Türk Harb İş Sendikası Genel Merkezi'nin, şube yönetimine dahi bildirimde bulunmadan internet üzerinden duyuru yaparak 7 Aralık tarihinde olağanüstü seçim kararı aldığını ifade etti. Hasan Atak, "Genel merkez yöneticileri kongre salonunda çoğunluğu oluşturacak delege sayısını ayarlayamamıştır. Yukarıdan dikta edilerek bir hukuksuzluğa, adaletsizliğe boyun eğeceğimizi düşünerek büyük bir hata yapmışlardır. Seçimi kazanamayacaklarını anladıkları andan itibaren yapmaya kendilerinin karar verdiği genel kurulu yine kendileri iptal ederek eşi benzeri görülmemiş bir skandala imza atmışlardır. Bugün burada iptal ettirdikleri genel kurul gerçekleşmiş olsaydı kendilerine ağır hesap sorulacaktı" dedi.

İSTİFAYA DAVET

Yöneticilerin genel kurulda fiziki müdahale ihtimali ve kaos ortamı oluşacağını iddia ederek seçimleri iptal ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Atak, "Asıl kaos ortamını kendileri oluşturmuş, hiçbir araştırma yapmadan ellerinde somut bir delil olmadan karar aldıkları olağanüstü genel kurulu iptal etmişler, Türk Harb İş Sendikası'nın tarihinde kara bir leke olarak geçecek bir duruma imza atmışlardır. Türk Harb İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerine buradan sesleniyoruz ve uyarıyoruz. Camiamıza verdiğiniz zararlar artık yeter. Üyelerimizi kutuplaştırdığınız artık yeter. Bizleri bu derece kötü yönettiğiniz artık yeter. Verdiğiniz zararların artık takipçisi olacağız. Sendikamıza sahip çıkacağız. Hepinizi acilen istifaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ

Öte yandan Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkezi'nce seçimlerin iptal edilmesine ilişkin şu açıklama yapılmıştı:

"Türk Harb-İş Sendikası tüzel kişiliğinin güçlendirilmesi amacının birtakım kişilerce saptırılarak gerek söylemlerden gerekse basında yer alan haberlerden de anlaşıldığı üzere, Eskişehir Şube Başkanı'nca kaos ortamı yaratmaya dönük çabalar içinde olunduğu tespit edilmiş, bu çabaların olağanüstü genel kurul toplantısı sırasında fiziki müdahalelere kadar varabilecek olması ve buna bağlı olarak üye ve delegelerin de zarar görme ihtimali göz önüne alınarak seçimlerin iptal edilmesine karar verilmiştir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harb İş Eskişehir Şubesi'nde Seçim Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement