Hasankeyf'teki Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi de Miniatürk'te Sergilenecek - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'teki Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi de Miniatürk'te Sergilenecek

Hasankeyf\'teki Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi de Miniatürk\'te Sergilenecek

Hasankeyf'teki en önemli tarihi eserlerden olan Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi ile Tarihi Hamam'ın minyatürü İstanbul'daki Miniatürk'te sergilenecek.

21.11.2012 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf'teki en önemli tarihi eserlerden olan Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi ile Tarihi Hamam'ın minyatürü İstanbul'daki Miniatürk'te sergilenecek.

Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ile Hasankeyf Kaymakamlığı'nca yürütülen proje kapsamında Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi'nin 1/25 ölçeğinde minyatürleri valiliğin finansmanı ile yapılarak Miniatürk'te belirlenen yere yerleştirileceği bildirildi.

Bu işin yürütülmesinin Hasankeyf Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek ihale ile belirlenecek yüklenici firma tarafından yapılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hasankeyf'teki Tarihi Hamam'ın minyatürü de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından yaptırılarak gelecek yıl Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi maketi ile Miniatürk'te sergilenecek. Zeynel Bey Türbesi yapı itibariyle dışarıdan silindirik içeriden sekizgen miğfer başı şeklinde iki katlı bir görünüme sahip. Türbede Türkistan Anıt Mezarları'ndaki yapı etkisi görülmektedir. Üzerindeki çini mozaiklerde Küfi Arapça yazı ile yukardan aşağı birinci kuşakta

'Allah', ikinci ve üçüncü kuşakların baş kısmında ise 'Ahmet' devamında ise

'Muhammed', dipteki son kuşakta ise 'Ali' isimleri yazılmıştır. Anadolu'da bu yapıya sahip başka bir eserin olmadığı bilinmektedir."

Muhabir: Ubeydullah Baş/ Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör - BATMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasankeyf'teki Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi de Miniatürk'te Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement