Hayat Ağacı Derneği Bir Kişilik İftar Bedeli 10 Lira Olarak Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Hayat Ağacı Derneği Bir Kişilik İftar Bedeli 10 Lira Olarak Belirlendi

Hayat Ağacı Derneği Bir Kişilik İftar Bedeli 10 Lira Olarak Belirlendi

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Bu sene belirlediğimiz iftar bağış bedeli miktarı 10 lira isteyen kardeşlerimiz iftar için 10 lirayı makbuz karşılığında Hayat Ağacı Derneği’ne verecekler" dedi.

03.06.2016 16:10

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Bu sene belirlediğimiz iftar bağış bedeli miktarı 10 lira isteyen kardeşlerimiz iftar için 10 lirayı makbuz karşılığında Hayat Ağacı Derneği'ne verecekler" dedi.

Hayat Ağacı Derneği'nde yaklaşan Ramazan ayı için hummalı çalışma devam ediyor. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Ramazan ayında derneğin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçen yıl 7.5 lira olan iftar bağış bedelinin bu sene 10 lira olduğunu ifade eden Özaydın, Ramazan'da günlük 2 bin kişiye iftar vereceklerini söyledi.

Ramazan ayı için hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Özaydın, "Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle her yıl olduğu gibi yine Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği Ramazan ayı hazırlıklarına devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetlerden ilki ve önceliği iftar çadırımız geliyor. Yine aynı mekanda Buruciye Medresesi'nin yanına çadırımızın kurulumu başladı. Ramazan ayına hazır hale getiriyoruz. İnşallah Ramazan ayını hep birlikte en iyi şekilde geçireceğiz." dedi.

Buruciye Medresesi yanına kurulacak olan iftar çadırında günlük 2 bin kişiye iftar vereceklerini söyleyen Özaydın, "Geçen yıl bin 800 kişi iftara geliyordu bizim yapmış olduğumu hesaba göre bu sene inşallah bu sene bu sayının biraz daha artacağını düşünüyoruz ona göre hazırlığımızı devam ettiriyoruz. Bir iftar çadırının maliyeti bizler en düşük 15 bin lira ile 20 bin lira arasında değişiyor. Bununla ilgili Sivas halkımızla, yardımseverlerle beraber bu kaynağı bulmaya çalışıyoruz inşallah bunda da başarılı olacağız." diye konuştu.

Ramazan ayı içerisinde gıdadan, giyime, ayakkabıdan zücaciyeye kadar her türlü yardımı yapacaklarını ifade eden Özaydın, "Bunun dışında biz Hayat Ağacı Derneği olarak her ay Gıda Bankası üzerinden bin 150 kişiye gıda yardımı ediyorduk ama bu sene en az 3 bin kişiye vereceğiz. Ramazan ayında bu şekilde de mağdur, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olacağız. Bunun dışında ramazan ayı içerisinde zannediyorum bin kişiye elbise, ayakkabı, zücaciye bu gibi yardımlarda da bulunacağız." ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayat Ağacı Derneği Bir Kişilik İftar Bedeli 10 Lira Olarak Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement