Hazineye Ait Tarım Arazisi Satışlarındaki Başvuru Süresinin Uzatılması - Son Dakika
Yerel

Hazineye Ait Tarım Arazisi Satışlarındaki Başvuru Süresinin Uzatılması

Hazineye Ait Tarım Arazisi Satışlarındaki Başvuru Süresinin Uzatılması

Gölpazarı ilçesinde, Hazineye ait tarım arazilerinin satışındaki başvuru süresinin 27 Nisan 2015'e kadar uzatıldığı bildirildi.

10.06.2014 16:51

Gölpazarı ilçesinde, Hazineye ait tarım arazilerinin satışındaki başvuru süresinin 27 Nisan 2015'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Bilecik Defterdarlık Uzmanı Beyhut Tosun, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda, kentte birçok Hazine arazisi bulunduğunu anımsattı.

Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına yapılacak olan satışta, satış bedelinin, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak belirlendiğini aktaran Tosun, şunları kaydetti:

"Peşin ödemede, yüzde 20 indirim uygulanacaktır. Satış bedelinin taksitle ödenebilmesi imkanı bulunmaktadır. Buna göre, satış bedelinin en az yarısının ödenmek istenmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 oranında indirimli, tamamı taksitli ödenmesinin tercih edilmesi durumunda indirimsiz olmak üzere tercihlerin tamamı, faizsiz olarak 6 yıl 12 eşit taksitle ödeyebileceklerdir. Hazineye ait tarım arazilerinin satışında 6292 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla geçerli olan belediye ve mücavir alan sınırları esas alınacağından, bu araziler daha sonra belediye ve mücavir alan sınırları içine alınmış olsa dahi yapılan başvurular değerlendirilerek satış işlemleri sonuçlanacaktır. Bu süre içerisinde başvuru yapmayan hak sahipleri, doğrudan satın alma ve söz konusu kanunlarla kendilerine tanınan hakları kaybedecekleri için bu süre bitmeden başvurmaları gerekmektedir."

Hazineye ait tarım arazilerinin satışının haricinde diğer işlemler konusunda da bilgi verilen toplantıda, İlçe Malmüdürü Halil Kaya, İl Genel Meclis üyeleri Ali Şenel ve Turgay Yılmaz ile muhtarlar hazır bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hazineye Ait Tarım Arazisi Satışlarındaki Başvuru Süresinin Uzatılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement