Hırsızlar Bir Beldenin Dünya İle İlişkilerini Kesti - Son Dakika
Yerel

Hırsızlar Bir Beldenin Dünya İle İlişkilerini Kesti

Hırsızlar Bir Beldenin Dünya İle İlişkilerini Kesti

Batman'ın Beşiri İlçesinde telefon kabloları çalınınca, beldenin dünya ile ilişkisi kesildi.

05.05.2014 11:09

Beşiri İlçesine bağlı İkiköprü Beldesinde 3 haftadır kesik olan internet ve telefon nedeniyle büyük sıkıntı yaşanıyor.

20 gün önce telefon kablolarının hırsızlar tarafından kesilip çalınması nedeniyle belde de telefon ve internet tamamen kesilmiş durumda.

Beldenin dünya ile iletişimi kesilirken, halk hırsızlara tepki gösterdi.

BELEDİYE VE RESMİ KURUMLARIN İŞLERİ DURDU

İkiköprü Belde sakinlerinden Bayram Özalp, Belediye, Jandarma Karakolu, okullar, eczane ve sağlık ocaklarında resmi işlemlerin yapılamadığını belirtti.

İlaç alan yurttaşların işlemlerini eczanelerin yapamadığını belirten Özalp "İlaç almak için eczaneye gidenler ilaç alamıyor. Okullarda öğretmenler Milli Eğitime vermesi gereken işlemleri İnternet üzerinden yapmaları gerekiyor. Maalesef okullarda işlemler durdu. Bir çok alanda sıkıntılar baş gösterdi bu nedenle Telekom yetkilileri olaya bir önce el atmalıdır" şeklinde konuştu.

İNTERNETKAFELER İFLASIN EĞİŞİNE GELDİ

İkiköprü Beldesinde İnternet Kafe işleten İkram Aydın, 3 haftadır iş yapamadıklarını belirtti.

Hırsızların çaldığı kablolar nedeniyle belde de internetin olmamasından yakınan Aydın "Artık kiramızı bile ödeyemiyoruz. İnternet kafemiz haftalardır boş. Bizim gibi bir çok esnaf aynı sıkıntıda" dedi.

"TELEKOM SORUNU NEDEN ÇÖZMÜYOR"

Belde de haftalardır kesik olan internet ve telefonlar için Beşiri Telekom Şefliği başta olmak üzere Batman Telekom İl Müdürlüğüne de defalarca başvuru yaptıklarını belirten Belde sakinlerinden Fesih Aktaş,

"Telekom Beşiri yöneticileri haklı olarak hırsızlardan şikayet etti. Ama hırsızlar yüzünden bizim de cezalandırılmamız neden? Defalarca yaptığımız başvurulara rağmen Telekom sorunu neden çözmüyor?" şeklinde sitemlerde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hırsızlar Bir Beldenin Dünya İle İlişkilerini Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement