HÖDER: Polis, Arkadaşlarımızı Telefonla Taciz Ediyor - Son Dakika
Yerel

HÖDER: Polis, Arkadaşlarımızı Telefonla Taciz Ediyor

HÖDER: Polis, Arkadaşlarımızı Telefonla Taciz Ediyor

Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği (HÖDER) üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında polisin öğrenciler üzerinde baskı kurduğunu iddia etti.

16.12.2013 11:35

Dernek binasında düzenlenen açıklamaya İHD, Emek ve Demokrasi Platformu'nun 36 bileşeni, Baro, 78'liler Girişim Derneği, TMMOB İKK Başkanı Ruken Okyay Çiçek, BDP Urfa İl Eş Başkanı Leyla Akça, BDP PM Üyesi Mehdi Aslan, Av. Ferhat Karataş, Av. Bekir Benek ve çok sayıda meslek odası destek verdi. Açıklamayı okuyan Harran Üniversitesi öğrencisi ve HÖDER Üyesi Nimet Acar, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinden beri yok sayılan ve her türlü asimilasyona uğrayan Kürt halkına karşı sürdürülen özel savaş ve keyfi uygulamaların hala devam ettiğini kaydetti.

İktidarın ağzından düşürmediği özgürlüklerin genişletilmesi ve siyasetin konuşması söylemlerine rağmen özellikle üniversite gençliğinin üzerinde her türlü baskı ve sindirme politikalarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Acar, "Bizler üniversiteleri bilim merkezleri olarak gördüğümüz halde, üniversite bu soruşturmaları sistem içi karakol haline dönüştürülmüştür" dedi.

'GENÇLİK SUSTURULAMAZ, MİSYONU ENGELLENEMEZ'
Son dönemlerde Türkiye'de öğrenciler üzerinde polislerin kurmak istediği baskıya ve soruşturmalara dikkat çeken Acar, "Bizler üniversiteleri bilim merkezleri olarak gördüğümüz halde üniversite bu soruşturmalarla sistem içi karakol haline dönüştürülmüş ve özerkliğini kaybetmiştir. Rektörlük Öğrencilere açılan soruşturmalar emniyet ve valiliğin talimatlarıyla açtıklarını itiraf etmişlerdir. Basın açıklamasına katılmayan arkadaşlarımıza bile soruşturma açılmıştır. Demokratik halklarını kullanan öğrencilerin yanında olacağına aciz bir tutum sergileyerek bu hukuksuzluğa alet olmuşlardır" diye konuştu.

Acar, emniyet güçlerinin 39 öğrenciye keyfi bir şekilde telefonla taciz ettiğini ve demokratik eylemlere katılımlarından dolayı ifade vermeye çağrıldıklarını ifade etti. Acar, "Bu ve benzeri yaklaşımlarla HÖDER ve BDP Gençlik Meclisinin faaliyetleri illegalize edilmeye çalışılmıştır. Gençlik susturulamaz, misyonu engellenemez, örgütlülüğüne hız verip kendisine güç katarak bu girişimlerine cevap olacaktır" dedi.

Acar'dan sonra kısa bir konuşma yapan TMMOB İKK Başkanı Ruken Okyay Çiçek ise öğrenciler üzerinde yapılan baskıların ve Harran Üniversitesi Rektörünün göz ardı ettiğini belirtti. Çiçek, "Bilhassa bölgemiz öğrencilerinin sıklıkla tercih ederek yaptığı Harran Üniversitesine, Rektörlüğünün bölgede yaşanan olaylarda kaynaklanan hassas yapıyı göz ardı etmektedir. Üniversite öğrencilerimizin duyarlılıklarını da saygı duyulması ve bu baskıların bir an önce sonlanması gerekiyor" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HÖDER: Polis, Arkadaşlarımızı Telefonla Taciz Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement